TV-profilen Jakob smittad av coronavirus – bryter tystnaden: ”Känns helt overkligt”

En medarbetare på danska TV2 har drabbats av coronavirus.

Nu bryter han tystnaden, uppger egna kanalen.

Jakob Tage Ramlyng är anställd vid danska TV2. På torsdagen bekräftade tv-kanalen själv att det är han som drabbats av coronaviruset convid-19 som det rapporterats om i Danmark, rapporterar bland andra TV4.

TV2-medarbetaren ska ha varit på skidsemester i Chiesa i Valmalenco i provinsen Sondrio i norra Italien efter att ha testats positivt för coronavirus.

Oslo 20200226. Fagutviklingssykepleier Marthe Rygh Selmer ikledd smittevernutstyr tar en spyttprøve på isolatposten på Ullevål sykehus. Det er hit eventuelle corona-smittede vil komme. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / TT

Nu bryter han tystnaden.

– Naturligtvis är vi djupt förskräckta över att det vi trodde var mycket osannolikt är vår verklighet nu. Min fru och jag fick lite chock i går kväll klockan 02.15 när en läkare från infektionsmedicin på Roskilde sjukhus kunde meddela att jag har testats positivt för coronavirus som den första i Danmark, skriver han i ett inlägg på Facebook, enligt egna arbetsgivaren danska TV2.

Nu kommer han att sättas i karantän i hemmet.

Coronavirus 2019-ncov flu infection 3D medical illustration. Foto: Shutterstock

– Vi är vid gott mod, även om jag har huvudvärk, ont i halsen och hosta. Det känns helt overkligt att jag ska vara instängd i veckor men vi försöker att göra det bästa av det, skriver han.

Samtidigt har danska myndigheter sedan det första bekräftade fallet av coronavirus i landet undersökt om han kan ha smittat andra människor. Om de misstänker detta – kommer folk sättas i karantän.

Detta säger hälsominister Magnus Heunicke på en presskonferens vid hälsoministeriet på torsdag morgon.

– Jag förstår väl om man som dansk är orolig för att vi nu har coronavirus i Danmark. Vi följer därför också fallet timme för timme, säger Magnus Heunicke.

I Sverige har hittills två fall av coronavirus bekräftats sedan dess utbrott.

Här kan man se ett inslag där Jakob rapporterar om coronaviruset vid ett tidigare tillfälle, i TV4 Play: