TV-tittarna drabbas – Com hems kunder blir utan flera TV4-kanaler: ”Kommer saknas”

Hejdå, tv-kanaler!

Nu blir Com hems kunder av med flera TV4-kanaler – efter vinterns stora tv-bråk.

Det var vid årsskiftet som tv-bråket mellan Com hem å ena sidan och TV4 å andra briserade.

Då blev Com hem-tittarna tillfälligt av med TV4:s kanaler i samband med att parterna inte kunde komma överens om ett nytt avtal.

TV4 släcktes då för 1,6 miljoner hushåll i några dagar innan mediejättarna nådde en uppgörelse.

Samtidigt som Com hem sänt TV4:s kanaler i sitt nät har förhandlingarna fortsatt i det dolda – och nu är resultatet av uppgörelsen klar, vilket Dagens media var först med att rapportera.

Com hems tittare blir av med TV4 Fakta, TV4 Guld och TV4 Film

Com hems tittare blir av med kanalerna TV4 Fakta, TV4 Guld och TV4 Film. Samtidigt kommer TV4, Sjuan, TV12 och C More finnas kvar som vanligt för Com hems kunder, medan Sportkanalen och SF-kanalen kommer att ingå i C More-paketeringen, skriver Com hem på sin hemsida.

Det innebär att tittarna bland annat går miste om guldkorn som 60-talsserien ”Bröderna Cartwright” som sänds på TV4 Guld, med mera.

Skådespelarna Michael Landon, Dan Blocker och Pernell Roberts i tv-serien ”Bröderna Cartwright”. Foto: Wikimedia commons

”Vi förstår att de påverkade kanalerna kommer saknas hos vissa av våra kunder. Marknaden för tv och underhållning utvecklas extremt snabbt och till följd av detta gör Com Hem en större omstrukturering av våra kanalpaket för att möta våra kunders aktuella och framtida behov. Bland annat så uppgraderas samtliga kanalpaket med spännande och delvis nytt innehåll”, skriver Com hem på sin hemsida.

Tv-distributören skriver vidare att de fokuserar på sina kunder.

”Exakt hur respektive kunds utbud påverkas av omstruktureringen är beroende av abonnemang och individuell information om detta skickas ut till samtliga kunder”, skriver Com hem på sin hemsida och förklarar att man nu storsatsar på sin streamingtjänst.

TV4 hälsar i en kommentar till Dagens media att de inte vill kommentera förhandlingarna i media, men hänvisar till sin Play-tjänst till TV4 Play.

STOCKHOLM 20161123 Com Hem Foto: Jessica Gow / TT

Vad tycker du om detta? Påverkas du av detta? Skriv gärna en kommentar!