Undersköterskan Susanne kammade hem storvinsten på Bingolotto – blev miljonär över en natt: ” Jag grät bara”

Det blev en mycket speciell söndag för Susanne Johansson, 58, då hon först inte hade tänkt spela Bingolotto över huvud taget.

Men som tur var ändrade hon sig och köpte en lott, ett val som har gjort att hon idag kan kalla sig miljonär.

Susanne Johansson, från Mora, har varit sjukskriven för sitt diskbråck sedan i höstas. Bufferten hon tidigare sparat ihop har börjat sina och pengarna från försäkringskassan räcker med nöd och näppe.

Men i söndags vändes hela livet upp och ner – till det bättre, vilket Dalarnas Tidning var först med att berätta.

– Jag sa till min kompis att jag hade så tråkigt att jag nog skulle köpa mig en bingolott. Men hon tyckte inte att jag skulle göra det, man vinner ju aldrig ändå, säger hon till Newsner och skrattar.

Men Susanne kunde inte låta bli. Av ren tristess köpte hon en dubbellott på onlinebingo och tänkte inte mer på det förrän programmet drog igång.

– Jag tror det var på treans bingo jag började ringa. Ringde sex gånger utan att någonting hände, som vanligt, säger hon och fortsätter:

– Till slut svor jag och räknade ihop hur mycket pengar de fick in på att jag ringde in. Tror det blev hundra kronor. Så jag tänkte att jag skulle göra ett sista samtal, sedan fick det fan i mig va.

”Min puls gick i 300”

Då hördes en röst i andra änden. Susanne blev ombedd att knappa in lottnumret, berätta vad hon hette och var hon bodde.

– De hörde ju att min puls började gå i 300, så hon i telefonen bad mig att luta mig tillbaka under pausen och ta några djupa andetag.

Susanne hann lugna ner sig lagom till att Lotta Engberg kallade på henne. Men då svartnade skärmen.

– Lotta snurrade på hjulet men jag såg absolut ingenting. Till slut ropade hon mitt namn men jag kunde inte se någonting, berättar hon.

Foto: Privat/ Facebook

Då försvann även ljudet.

Susanne kunde varken se eller höra vad som skedde i programmet. Men efter några sekunder ställdes allt till rätta och då föll konfetti ner i studion.

– Vad fan är det som händer, tänkte jag. Sedan såg jag att det stod miljonär i bild och då grät jag bara, säger hon.

– Det blev helt kaos. Jag ringde till mina barn för att berätta men ena dottern trodde att hunden hade dött. Jag skrek ju bara.

”Nu blir drömmen möjlig”

Susanne berättar att hon började jobba redan i fjortonårsåldern och att hon sedan dess alltid fått kämpa med ekonomin.

– Jag har alltid varit en fattiglapp. Ibland kan det ha gått veckor utan att jag haft några pengar men jag har alltid kämpat och ställt upp för andra. Nu blir drömmen äntligen möjlig även för mig.

Nu hoppas Susanne att coronakrisen ska gå över så att hon kan ta med sina barn på en kryssning och dansa lite.

– Jag älskar ju att dansa, så att åka med birka cruises i en lyxhytt och bara flyta med vore drömmen, säger hon och skrattar.

Grattis Susanne, du förtjänade verkligen den här vinsten.

Dela gärna artikeln för att sprida glädjen vidare.