Väder-Lasses kyliga besked – då kommer snön till resten av landet: ”Ta det försiktigt”

Längtar du efter snö och bitande kyla?

Ja, då kan du skattade dig lycklig. Redan till nästa vecka väntas det bli kallare i hela landet och enligt meterologen Lasse Rydkvist på Tv4, kan det bli snö även i södra Sverige, säger han i Nyhetsmorgon.

I de norra delarna av landet har det redan blivit vinter. Och den första snön föll redan för någon månad sedan.

Då, i mitten på oktober, när den första snön föll över Dalafjällen var det många som reagerade på att det kändes tidigt.

Men enligt meterologen Linda Eriksson på TV4 var det inga konstigheter. Tiden för årets första snö varierar, men man räknar med att i princip hela Norrland fått sitt första snöfall innan oktober är slut. 

Kan bli snö i söder

Men nu behöver boende i söder inte åka norröver för att få snö. Redan till nästa vecka kan det bli snö i landets södra delar.

– Det kanske kan bli den första snön för säsongen även över de södra delarna av landet. Långt ned till Götaland, säger Tv4:s meterlog Lasse Rydkvist i Nyhetsmorgon.

Foto: Tv4/ Holger Hollemann, dpa via AP

Enligt Lasse får man räkna med att kylan sveper in över stora delar av landet nästa vecka så det kommer bli kallare.

– Levla upp lite i jackstorlek. Och kanske ta nåt underställ, säger han.

”Hel del ishalka”

Han höjer också ett varningens finger för att det kan vara halt ute på vägarna redan nu.

– Man ska ta det försiktigt om man ska ge sig ut i trafiken i östra Norrland på morgontimmarna. För där är det problem med en hel del ishalka nu då med den här uppklarningen.

Även i Sörmland har det varit halt och enligt SVT Nyheter Sörmland har det varit en rad olyckor under morgonen.

Utanför Bie har en buss krockat med två andra fordon och i Vingåker har två bilar varit inblandade i en olycka på väg 52.

Men enligt Lasse blir det varmare under dagen och en hel del novembersol tittar fram över landet.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);