Väktarhunden Lynx blev påkörd av mopedist – fick däcket rakt i ansiktet: ”Min älskade lilla tjej”

När väktaren Cazzandra och hunden Lynx bad obehöriga personer avlägsna sig från en entré i ett trapphus i Göteborg svarade en person med att köra rakt in i Lyx med sin moped, rapporterar Aftonbladet.

Det var i lördags som väktaren Cassandra, 23, och hennes kollega fick ett larm om att obehöriga personer befann sig utanför en entré i ett trapphus i Göteborg.

Tillsammans med Cassandras väktarhund Lynx begav de sig till platsen. Väl där försökte de lugna ned stämningen och förklara för personerna varför de inte fick befinna sig på platsen och att de måste tillkalla polis om de inte flyttar på sig.

Foto: Facebook/TT

Men personerna lyssnade inte på varken Cassandra eller hennes kollega I stället går en av personerna och sätter sig på sin moped en bit bort.

Sedan händer det oväntade. Personen vänder om och kör rakt mot Lynx.

Cazzandra ser hur Lynx får däcket rakt i ansiktet.

– Sedan stannar han igen och säger med stolt röst: ”Grabbar såg ni, jag körde på hunden”, berättar Cassandra för Aftonbladet.

”Min älskade lilla tjej”

Cassandra delade med sig av händelsen i ett Facebookinlägg.

”Hur kan du som medmänniska köra på min tjänstehund? Dessutom är det inte bara min tjänstehund utan det är min hund, min älskade lilla tjej.
Pågrund utav att jag som väktare som under min uniform också bara är en helt vanlig människa.. jag bara bad er att byta plats att hänga på.
Men du väljer bara att köra din moppe rakt på min hund, ett djur som saknar förmåga att försvara sig själv i sådana situationer”
, skriver hon i inlägget och fortsätter:

”Sover du efter detta aktiva val bra nu? Kändes det bra att säga ”grabbar såg ni hur jag körde på hunden?!” Med en stolt röst. Lynx, min hund har ett hjärta utav guld & hade även försvarat dig som blev utsatt om du var i nöd likaså som hon försvarar mig & mina kollegor. Vart försvann respekten?”.

Hur kan du som medmänniska köra på min tjänstehund?Dessutom är det inte bara min tjänstehund utan det är min hund, min…

Posted by Cazzandra Rebecca on Saturday, June 27, 2020

Som tur är klarade sig Lynx från fysiska skador. Men Cazzandra menar att de två kanske inte har samma tur nästa gång.

– Lynx har ett hjärta av guld. Hon tröstar människor vi möter ute på jobb, och hon skyddar mig och mina kollegor dagligen. Hon skulle även skydda personen som körde på henne om han var i nöd, säger Cazzandra.

Hårdare rubricering

Efter händelsen vill Cazzandra se hårdare rubricering för brott mot bevakningsföretags tjänstehundar.

– Det ses inte som våld mot tjänsteman, utan som skadegörelse om någon skadar våra fyrbenta kollegor. Det är många i branschen som vill att det ska ändras. Så att folk förstår att de skadar en levande varelse, säger Cazzandra till Aftonbladet.

Alla styrkekramar går till Lynx. Hoppas att något liknande aldrig händer igen.

Vad tycker du om det här? Dela gärna och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);