Hunden Valter tog fast rånare med kniv – nu hyllas han av polisen: ”Lång karriär framför sig”

Tack vare polishunden Valter är gatorna fria från en knivbeväpnad rånare som tog flykten efter ett överfall i västra Stockholm. Nu hyllas den endast två år gamla hunden av både polisen och svenska folket. 

Rånaren som bar kniv och flydde med offrets värdesaker kom inte långt tack vare nya polishunden Valter, som jobbar för polisen i Stockholm. 

Polishund tog fast beväpnad rånare

Ett vittne tipsade polisen om rånarens riktning när denna flydde fältet. Snart var Valter rånaren på spåren, och ledde polisen till ett utegym och sedan upp i skogen. 

“Mycket riktigt, snart hör Valters förare en röst framför sig i skogen, och då han tänder pannlampan och tittar upp ser han en man framför sig uppe på en klippa. Mannen har händerna i luften och visar med all önskvärd tydlighet att han inte är ett dugg sugen på att jämföra sin kamplust med Valters”, skriver polisen på Facebooksidan Polisen i Stockholm – hundenheten. 

Foto: TT

När Valter börja skälla intensivt på rånaren som befinner sig på klippan inser förövaren att det är dags att ge upp. Han beordras ner från klippan och grips på plats för att sättas i arresten. 

Valter är en ny rekryt hos polisen i Stockholm, och de verkar mer än nöjda med sitt senaste förvärv. 

Hyllas av polisen i Stockholm

I ett inlägg på Facebook hyllar polisen i Stockholm Valter, för hans insats som ledde dem till en beväpnad rånare. 

Valter av Midälvaland griper rånare.Häromdagen skedde ett rån med kniv i västra Stockholm. Gärningsmannen försvann…

Posted by Polisen Stockholm – hundsektionen on Sunday, March 21, 2021

“Valter är relativt ny hos oss, och är bara två år och fyra månader gammal och har med andra ord en lång karriär framför sig.

När Valter med förare kommer till platsen lyckas vittnet peka ut den senaste positionen för ekipaget, spårlinan kopplades på och det bar iväg”, skriver polisen.  

Tackar vittnet för civilkurage

I samma inlägg passar polisen också på att hylla det vittne som ledde dem rätt från början, i jakten på knivrånaren.

“Till dig som såg gärningsmannen fly och hjälpte oss att fånga honom: tack! Det är såna som dig, med högt civilkurage och vilja att göra det rätta, samhället behöver just nu. Vi behöver fler som du.

Bra jobbat Valter, keep it up”, skriver polisen i Facebookinlägget, som fått över 6 000 likes på mindre än ett dygn.

Läs mer om polishundar:

Efter en lång och trogen tjänst kommer den rikskända polishunden att gå i pension. Nu hyllas han av både poliskår och…

Posted by Djurbibeln on Friday, December 4, 2020
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);