Varje dag i 3 år har han burit sin kompis till skolan. Anledningen får mitt hjärta att smälta.

18-årige Xie Xu och 19-årige Zhang Chi pluggar båda båda vid vid Daxu High School i provinsen Jiangsu i norra Kina.
Men det är något som är annorlunda med de här studenterna – varje dag, i tre år, har Xie Xu burit sin kompis Zhang Chi till och från skolan, skriver Aftonbladet.

Bild: Shanhaiist.

kompis

Zhang Chi lider av muskeldystrofi, en muskelsjukdom som innebär att hans muskler bryts ned och gör honom handikappad. Han har mycket svårt att gå och kan inte bära upp sin egen vikt.
Båda killarna är toppstudenter och träffades för första gången när de började i samma klass. Men om det inte vore för Xie Xu hade Zhang Chi aldrig kunnat fortsätta att plugga.

Sedan första dagen de träffades bestämde sig Xie Xu, som är 1,73m lång och väger 75 kilo, för att hjälpa sin kompis. Så han har burit Zhang Chi från studenthemmet och till skolan och sedan tillbaka till studenthemmet varje dag i tre år, uppger Daily Mail.

Bild: Shanhaiist.

bara

Xie Xu är verkligen en fantastisk människa. Och det är inte nog med att han bär sin klasskamrat varje dag, han hjälper honom dessutom med andra saker, som exempelvis att tvätta hans kläder och fixa mat. Och han bär honom givetvis mellan de olika klassrummen när de byter lektion.

Bild: Shanhaiist.

mat

Nu hyllas Xie Xu världen över. Hans hjälpsamhet har inspirerat andra i skolan att hjälpa varandra och historien sprids på sociala medier.
– Historien om de två studenterna är så inspirerande och gripande. De är inte släkt, men Xie har gjort detta i tre år. Han är den mest underbare student, säger vice rektorn på skolan där de går till en lokaltidning.

Bild: Shanhaiist.

amigos

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: