Victorias och Daniels svåra dilemma – med lillprinsen Oscar

.

Efter beslutet för prinsessan Estelle.
Nu måste snart kronprinsessan Victoria och prins Daniel också hitta en lösning för lillebror, prins Oscar, 3, skriver sajten Allt om kungligt

Kronprinsessfamiljen har tillbringat sommaren bland annat på Öland och Solliden, där Victorias 42-årsdag firades på Borgholms IP med den traditionsenliga Victoriakonserten. Den sändes så klart också i SVT lite senare under dagen.

Då fick vi se alla utom prins Oscar på plats från kronprinsessfamiljen. Lillprinsen, 3 år, kanske fortfarande är lite för liten för att sitta still under en längre konsert. Men storasyster, prinsessan Estelle, var på plats med mamma och pappa och fick bland annat se Benjamin Ingrosso på scenen – och då dansade sessan i kapp med musiken!

Estelles härliga reaktion – när hon får se oväntade bilderna på Victoria och Daniel

Prins Oscar var dock med tidigare under dagen då Victoria uppvaktades av svenska folket och utländska turister på Solliden på Öland.

Och snart måste Victoria och Daniel ta ett viktigt framtidsbeslut för prins Oscar – precis som kronprinsessparet gjorde för Estelle för något år sedan.

För snart ett år sen, tisdagen 21 augusti förra året, började Estelle som bekant skolan, på Campus Manilla i Stockholm.

Estelles skolstart 20118. Foto: Raphael Stecksén/Kungahuset.se

Nu återstår att se vad valet blir för prins Oscar. Enligt sajten Allt om kungligt, som hänvisar till Hänt, är det inte helt säkert att Oscar följer i Estelles spår.

Det skulle i så fall inte vara första gången i kungafamiljens historia – prins Carl Philip gick exempelvis på Lundsbergs internat.

SOLLIDEN 20190714
Kronprinsessan Victoria, prins Oscar vid Sollidens slott på söndagen i samband med firandet av kronprinsessan på födelsedagen.
Foto: Mikael Fritzon / TT

– Vad som är bäst för Estelle kanske inte är bäst för Oscar. De är två väldigt olika individer med väldigt olika framtidsutsikter. Estelle är en blivande regent och man kanske ska tänka olika här. Det är ett svårt dilemma, säger en källa vid hovet till Hänt, enligt Allt om kungligt.

Vilket valet än blir, så hoppas vi alla på det bästa så klart. Och det är ju trots allt ett tag kvar! 

SOLLIDEN 2019-07-14 Kronprinsessan Victoria och prins Oscar hälsar ses på Solliden på söndagen i samband med firandet av kronprinsessan på födelsedagen.
Foto: Suvad Mrkonjic / TT

Dela gärna vidare om du också vill önska lycka till.