Victorias reaktion efter Harrys och Meghans babylycka: Detta säger kronprinsessan

.

Prins Harry och Meghan Markle är nu föräldrar. 

Den glada babynyheten kom från det brittiska hovet på måndagen. 

Nu berättar Svensk Damtidning hur kronprinsessan Victoria reagerar på barnbeskedet från Storbritannien.

Den kungliga babyyran är total i Storbritannien efter nyheten om att Meghan Markle, hertiginna av Sussex, fött sitt och prins Harrys första barn – en prins – på måndagsmorgonen.

Det var vid 14.30-tiden på måndagen som nyhetskanalen Sky News gick ut med uppgifter om att den tidigare filmstjärnan åkt in på förlossningen – för att föda sitt och Harrys första barn.

Och lite senare på eftermiddagen gick hovet ut med nyheten om att ett barn fötts på morgonen, måndagen den 6:e maj 2019. Så här skrev hovet i ett pressmeddelande på prinsens och hertiginnans officiella Instagram-konto:

”Vi är glada att tillkännage att deras kungliga högheter hertigen och hertiginnan av Sussex välkomnade sitt förstfödda barn tidigt på morgonen den 6 maj 2019. Deras kungliga högheters son vägde 3,26 kilo. 

Hertiginnan och bebisen är båda friska och mår bra, och paret tackar allmänheten för den gemensamma upprymdhet och stöd under denna speciella tid i sina liv.

Mer detaljer kommer att delas under de kommande dagarna.”

I det svenska kungahuset reagerar kronprinsessan Victoria med glädje när hon får höra nyheten. Victoria är på plats i Vietnam med prins Daniel på ett officiellt uppdrag.

HANOI 20190507 Kronprinsessan Victoria ‰ter lunch p ett gatukˆk i Hanoi, Vietnam, tisdagen 7 april, 2019. Besˆket inleds i Hanoi 6-7 maj och avslutas i Ho Chi Minh City 8 maj. Foto: Jonas Ekstrˆmer / TT

– Nej, men har de! Åh vad roligt! säger kronprinsessan Victoria till Svensk Damtidning.

Victoria och Daniel tog emot Harrys storebror prins William och hans Kate i Stockholm så sent som i höstas.

Foto: Kungahuset.se

Kronprinsessparet inledde sin vistelse i Hanoi 6-7 maj och avslutar i Ho Chi Minh City den 8:e maj.

HANOI 20190506 Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, Pererik Hˆgberg, Sveriges ambassadˆr i Vietnam och utrikeshandelsminister Ann Linde med svenska ambassadpersonalen vid hotell Metropole i Hanoi. Till hˆger om Victoria Sveriges ambassadˆr Pereric Hˆgberg och utrikeshandelsminister Ann Linde Kronprinsessparet besˆker Vietnam fˆr att bland annat delta i SwedenñVietnam Business Summit. Besˆket inleds i Hanoi 6-7 maj och avslutas i Ho Chi Minh City 8 maj. Foto: Jonas Ekstrˆmer / TT

I en första kommentar efter förlossningen berättade förstås också prins Harry om den stora glädjen över att ha blivit pappa för första gången. Han hyllade sin fru Meghan:

– Det var den mest fantastiska upplevelsen jag någonsin har varit med om. Jag är så stolt över min fru och vi är båda så lyckliga och tacksamma över all kärlek vi fått, säger prins Harry i ett första uttalande efter födseln.

Dela gärna Victorias fina ord vidare för att gratulera Harry och Meghan till nedkomsten!