Wilma räddade försvunnen 3-åring – ny hyllas hennes civilkurage av polisen: ”En räddande ängel”

Polisen, wilma

Foto: Facebook/Polisen Jönköping

Wilma Andersson var den enda som reagerade på att en treårig flicka åkte helt ensam på bussen. Tack vare Wilmas beslut och snabba agerande kom den försvunna flickan tillrätta, tillbaka till sin oroliga familj. Nu hyllas Wilmas civilkurage av polisen, som tilldelat henne medalj.

“Som en räddande ängel”, skriver polisen om Wilmas insats. 

Wilma Andersson förstod att något var fel när hon såg en liten flicka åka helt ensam på bussen i Jönköping. Wilma bedömde att flickan inte kunde vara mer än tre år gammal, men ingen annan på bussen verkade reagera på det. 

Wilma fattade ett snabbt beslut om att ta flickan av bussen och ringa polisen. När hon gjorde det kunde polisen spåra flickans familj, som inte visste var dottern tagit vägen. 

”Ingen annan reagerade”

När Wilma och treåringen klev av bussen var de fem kilometer från där flickan klivit på, utan sina föräldrars vetskap. 

“När en treåring flicka försvann från sina anhöriga i Jönköping fanns Wilma Andersson där som en räddande ängel. En liten flicka klev på en buss utan att några anhöriga upptäckte det, och åkte iväg med bussen. Wilma Andersson förstod att något var fel när hon såg den lilla flickan sitta ensam på bussen. Ingen annan reagerade.

Wilma tog därför med sig flickan av bussen och ringde polisen som kunde ta med flickan till hennes familj.”, skriver polisen i Jönköping på sin Facebooksida

Foto: TT

Får medalj av polisen

Polisen i region öst visar att de värdesätter civilkurage och hjälp från allmänheten genom att dela ut medborgarmedaljer. I fredags gick de ut med vilka fyra modiga medborgare i regionen som tilldelats medalj för sina viktiga insatser. 

”Jag blir hoppfull”

Bland dessa finns Wilma, tillsammans med en person som avbröt en misshandel, en som räddade livet på en motorcyklist, och en som avbröt ett våldtäktsförsök.

– Jag blir hoppfull inför framtiden när vi har medborgare som er. Ni har ingripit på olika sätt och ni har alla visat civilkurage. Det behöver vi mer av i samhället. Medaljerna är ett hederstecken och jag hoppas att ni känner er stolta över era insatser, säger Carina Lennquist, biträdande regionpolischef i polisregion Öst i ett uttalande på polisens hemsida.

Det är såna här personer man vill ha i sin närhet när något går fel. Dela gärna för att hylla alla som visar civilkurage.

Exit mobile version