11 saker bara svenskar gör på sommarsemestern.

Svenskarna älskar sin semester. Måtte den som avbryter en svensk semester med mail eller telefonsamtal drabbas av regn! Det är ingen tvekan om att det vi mest ser fram emot är en härlig sommar. Även om vi ofta väljer olika sätt att utnyttja vår semester på så har vi onekligen drag som verkligen är svenskt. Hur många av dessa känner du igen?

1. Husvagnssemester med grannfamiljen eller goda vänner. Bara så att man vet att man får möjligheten att turas om att sköta barnen.

husvagn600

 

2. Innan semester som kräver flyg, så är flygplatsölen given.

Flygplatsol600

 

3. Väl på plats utomlands kan vi inte låta bli att ringa hem och fråga vad det är för väder.

RingaHemVader600

 

4. Generellt är vi nog inte folket som klagar mest. Men är vi utomlands så blir vi alla tokig på att det inte finns svenskt kaffe på hotellet.

DaligtKaffe600

 

5. Paxa. Ett ord som aldrig slutar tappa sin innebörd för en svensk, oavsett ålder. Inte ens utomlands när vi lägger handdukarna på en solstol innan frukost för att paxa vår plats.

HanddukPaxa600

 

6. För svenskar är det ingen semester om inte andra vet om det. Vykort, bilder, filmer och idag – sociala medier. Det ska dokumenteras och delas. Hej korvbild på stranden!

Dokumentera600

 

7. Att ställa sig i kö kan verka normalt. Men få länder har så initierad kö-kultur som vi svenskar. Något som fascinerar både turister i Sverige, men även när vi själva är utomlands och bildar köer.

 

11. Att hålla tider. Ett svenskt syndrom som gäller oavsett semester eller jobb. Vi är alltid på plats några minuter före uttalad tid. På semester utomlands kan det bli märkligt då restaurangbordet inte är klart i exakt tid.

 

KollaKlocka600

 

Annons från X-change: Rätt valuta är bland det viktigaste att ha med sig när man ska resa utomlands. Eftersom kontantkulturen ser annorlunda ut i andra länder kan det vara svårt att veta hur mycket kontanter man ska ta med sig. Men hos X-change får man svar på alla sina valutafrågor och kan känna sig trygg med att man har med sig rätt mängd kontanter.

X-change har butiker på strategiska platser i Göteborg, Jönköping, Malmö och Stockholm samt på flygplatserna Arlanda och Landvetter. Där kan man enkelt köpa sin valuta inför resan. Klicka här för att läsa mer.

Publicerad av Vi som älskar semester, gilla gärna