Samma resa: olika pris. Så lurar flygbolagen alla svenskar. Men ett enkelt knep förändrar allt.

Det är svårt att förstå flygbolagens konstiga prissättningar. Men genom enkla knep kan du utnyttja dem till din fördel och lura bolagen på mycket pengar. Newsner kan i dag avslöja hur du enkelt bokar billigare resor på populära flygbolaget Norwegian.

Det är faktiskt så att många flygbolag tar olika betalt beroende på var du befinner dig när du bokar din resa.
Hos många flygbolag går det då att lura systemet att tro att du befinner dig någon annanstans.
Ibland har flygbolagen kontrollsystem så att du kanske måste besöka hemsidan från en IP-adress som hör till det landet. Men det kan också vara enklare än vad många tror.
Ett sådant bolag är Norwegian som många svenskar reser med varje dag.
För att visa hur det går till testade vi att boka en resa från Spanien till Sverige. Det här testet gjordes på juldagen.

Först gick vi in på norwegian.com/se/, som är Norwegians svenska sida. Sedan in på Norwegian.com/es/ som är den spanska sidan. De flesta biljetter kostade nästan exakt lika mycket som biljetterna på den spanska sidan, men inte alla. Den här resan mellan Alicante och Sverige den nionde januari kostade 2 657 svenska kronor. Men på den spanska sidan, var biljetten billigare! Det räcker med att välja ett annat språk i menyn längst upp till höger på Norwegians hemsida för att komma till hemsidan som används i ett annat land.

Här är den svenska sidan:

På den spanska sidan kostade samma biljett 252,90 euro, vilket motsvarade 2 402 svenska kronor. Biljetten blev alltså 255 kronor billigare, bara genom ett enkelt knapptryck!
Här är den spanska sidan:

Vi testade vad som hände när vi gick vidare för att bekräfta bokningen av biljetten. Samma sak gällde då:

Svenska sidan:

Spanska sidan:

För att vara säkra på att det inte var en engångsföreteelse testade vi igen den 20:e januari. Även denna dag kunde man spara pengar genom att boka en resa 23:e januari från Stockholm till Alicante för 138,30 euro, alltså 1307 kr. Kontra 1399 på svenska och 92 kronor billigare.
Men det fungerar inte på alla resor. Exempelvis att resa 20:e januari kostar lika mycket oavsett land.

norwegian1501201200x630

Men är det bara Norwegian som gör så här? Absolut inte. Huffington Post i USA har också testat detta och till exempel kunnat visa att det går att spara hundralappar på en inrikes resa i Colombia om man bokar den i Colombia jämfört med i USA.

Enligt Huffington Post finns det mest pengar att spara om man bokar inrikesflyg och några tips på länder att kolla är landet du åker från, landet du ska flyga till och landet flygbolaget kommer ifrån.

Publicerad av Vi som älskar semester, gilla oss gärna: