Därför ska du frysa in citronerna när du köpt dem.

I min värld gör jag alltid på samma sätt när jag handlat citroner: De hamnar i en skål i köket. Men som vi tidigare berättat kan det vara lite klurigt att veta vilka matvaror som ska förvaras i kylskåpet och vissa som absolut inte hör hemma i kalla temperaturer. Och citroner är inget undantag. För visst gör ni samma sak? Lägger citroner i en skål eller i kylen? Det finns faktiskt ett bättre sätt att bevara den här vitaminbomben till frukt. Knepet är att lägga den i frysen. Grejen med citron är att de mesta av vitaminerna och mineralerna sitter i själva skalet och just skalet kommer ju inte speciellt ofta till användning. Om du använder dig av hela citronen får du istället i dig 5 till 10 gånger mer av nyttigheterna och det är därför jag ville dela med mig av detta smarta tips. Så titta gärna nedan hur du gör!    

Knepet är att du gör din egen citronkrydda av citronerna. Du behöver ju förstås inte göra det med alla du har köpt, men varför inte testa med en? Då har du dessutom en perfekt smakhöjare som du lätt kan ta fram när du behöver när du lagar mat.

Så här gör du:

1. Tvätta citronen noga (speciellt om du inte köpt ekologiska citroner).
2. Torka av den så att den blir helt torr.
3. Lägg citronen i en påse och förvara i frysen.
4. Vänta tills citronen är genomfrusen, innan du tar ut den igen.
5. Skär av kanten på citronen så att du får en fin, plan yta.
6. Ta ett rivjärnen och riv citronen, precis som med vilken grönsak som helst.
7. Lägg dina rivna bitar i en burk och stoppa i frysen.
8. Sedan är det bara att ta fram den när du vill laga mat!

Kolla gärna på videon så förstår du hur det går till:

Visst är det ett rätt smart knep för att utnyttja hela citronen? Dela gärna vidare om du vill att dina vänner ska få se detta också.