Därför ska du hälla cola på grillgallret – okända knepet som ALLA borde känna till i sommar

Därför ska du hälla cola på grillgallret – okända knepet som ALLA borde känna till i sommar

Sommaren är här, och även om vädret är svajigt så finns det en somrig sak som höjer stämningen oavsett om solen är framme eller inte: Att grilla.

Eftersom att ett rent grillgaller är avgörande för smak och resultat så är det hög tid att rengöra gallret om du inte gjort det redan. Men för att slippa ta i så du svettas för att få bort det hårt sittande kolet och fettet finns ett knep som gör att det går lätt som en dans att få bort allt.

Faktiskt så är det inte jobbigt alls, och du behöver bara två saker som många redan har hemma.

 

Den magiska ingrediensen för att få bort envis smuts från förre årets grillsäsong är Coca cola. Den söta läsken löser upp fett och smuts i ett nafs, så att du knappt behöver anstränga dig.

Du behöver:

2 flaskor Coca cola

Aluminiumfolie

Så här gör du

1: Lägg ner grillgallret i en stor hink, på en plåt eller i en balja, vad du vill bara du kan hälla cola över utan att något kommer på golvet eller bordet.

2: Häll rikligt med Coca cola över gallret, låt sedan gallret ligga och dra så länge som möjligt, gärna över natten

3: När colan fått omfamna gallret tar du en ”klump” aluminiumfolie och drar längsgallret. Du kommer att märka att smuts, fett och rester släpper lekande lätt, istället för att ta i med våld och smutsa ner dig.

I ett inslag från Nyhetsmorgon på TV4 visar städexperten Sebastian Von Sivers hur man går tillväga. Låt dig inspireras.

 

Jag hade ingen aning om det här förut, men efter att jag testat kör jag på det här knepet VARJE år. Dela gärna tipset med andra, de kommer att tacka dig.