Dietisten: Pizza till frukost är bättre än flingor
Pizza till frukost

Dietisten: Pizza till frukost är bättre än flingor

Har du någon gång hamnat i en diskussion gällande vad som är bra att äta till frukost och inte? Själv vet jag inte hur många gånger jag hört folk säga ”Vitt bröd är inte bra”, eller ”det där kan man inte äta till frukost” när jag suttit i ett lunchrum.

I USA är de något mer avslappnade när det kommer till kost än vad vi svenskar är, vilket man kan ha åsikter om. Att äta pizza till frukost är en sådan grej som många av oss i norden aldrig skulle göra, men för de som vill göra det med gott samvete har vi glada nyhet.

Enligt den amerikanska näringsfysiologen Chelsey Amer så är pizza en bättre frukost än en skål med flingor, detta rapporterar bland annat magasinet Delish om.

Att hävda att pizza är en okej frukost jämfört med andra vanliga mål är en ganska stor grej, i alla fall om uttalandet kommer från en näringsfysiolog som är utbildad expert inom ämnet kost.

”Du kanske blir förvånad när du får höra att en pizza-slice och en skål flingor med mjölk innehåller ungefär samma mängd kalorier. Dock är det så att pizzan innehåller mycket mer protein, vilket kommer att hålla dig mätt och stabil genom hela morgonen”, berättar näringsfysiologen Chelsey Amer för The Daily Mail.

Pizza till frukost
Foto: Wikipedia

Pizza innehåller mycket mindre socker…

Chelsey understryker dock att pizza inte hör till kategorin hälsosamt mat, men för att få ett stopp på diskussionen om att det skulle vara det värsta du kan äta till frukost så är hon tydlig: Pizza är bättre än en skål med flingor. Då protein håller dig mätt länge, till skillnad från socker, som ger dig obalanserat blodsocker och kan göra dig hungrig snabbt igen.

”Plus, en pizza-slice innehåller mer fett och mycket mindre socker än de flesta flingor, så du kommer inte att få en snabb sockerkick av det”, säger Chelsey till Daily Mail.

Jag vet många som skulle bli glada av att läsa den här nyheten. Dela gärna med fler pizza-älskare.