Ät ost varje dag, det är bra för hälsan

Är du sugen på mat med riktigt mycket ost i helgen?, eller kanske en ostbricka? I så fall bör du inte hålla tillbaka. Forskarnas nyheter är nämligen goda. Att äta ost varje dag har visat sig ha flera positiva effekter på hälsan.

Ost är fantastiskt. Det kan komma i så många olika former och smaker men det smälter alltid i munnen på det där magiska sättet. Det är dock ingen nyhet att ost innehåller höga nivåer av fett, därför begränsar vi oss när vi äter det.

Men en ny studie visar att personer som äter mycket ost har lägre risk för stroke och hjärtproblem jämfört med de som sällan eller aldrig äter ost, detta berättar Time.

Foto: Shutterstock

Gott och funkar till ett glas rött

Forskningen involverar 15 olika studier på 200 000 människor, som sammanlagt visar att en bit ost varje dag minskar inflammation och bidrar till bättre hälsa på grund av höga nivåer av probiotika.
– Det är lovande att något som faktiskt smakar gott – och funkar bra till ett glas rött vin – kan ha skyddande effekter, säger läkaren Allen Stewart till Time.

Mozzarella, brieost, prästost, cheddar, ja listan över ostar jag kommer att köpa hem kan göras lång. Dela gärna denna härliga nyhet med andra ostälskare.