Han lägger lök runt köttbullen, men det han lindar på sen? Jag rusar till grillen!

Finns det något bättre än att grilla den här tiden på året när värmen kommer? Jag tycker det är underbart att tända grillen om det så är med familjen eller med många goda vänner. Ändå lite roligare när man kan bjuda på något oväntat, och framför allt riktigt gott. Grundreceptet till de här baconbomberna med köttfärs och lök har jag hämtat från Traegers och de blir verkligen fantastiskt goda. Det roliga är också att man kan modifiera receptet lite själv, särskilt kring vad man stoppar i köttfärsen. Jag har svårt att se någon bli missnöjd när man får denna på sin tallrik. Kolla bara in slutresultatet här nedan. Om ni tänker prova det här receptet får ni gärna låta oss veta i kommentarerna och har ni ett ännu bättre recept på köttfärsen ni stoppar i bomben så blir vi glada om ni skriver in det också. Du behöver: 2 gula lökar 500 gram köttfärs 4 matskedar tärnad lök 4 matskedar hackad persilja 4 matskedar hackad svamp 1 matsked brunt socker/farinsocker 1 matsked kryddig ketchup 1 tesked soya. 1 tesked Worcestershire 4 matskedar Ströbröd 1 paket bacon 1 flaska BBQ-sås

Om du har lock och temperaturmätare på din grill, värm den till 220 grader. Annars kan du använda din vanliga ugn hemma för att förbereda.

onionbomb1

Skär av toppen och botten på löken och skär itu, använd de största skivorna till att fylla med kött.

onionbomb2

Ställ lökskivorna åt sidan och bland ihop köttfärsen med tärnad lök, persilja, svamp, brunt socker/farinsocker, kryddor och ströbröd i en stor bunke.

onionbomb3

Forma till en boll och placera innanför två lökskivor.

onionbomb4

Linda lökköttbullarna i bacon med tre skivor per boll. Du kan sätta i en tandpetare för att vara säker på att baconet hålls på plats.

onionbomb5

Värm i 220 grader i 40 minuter. Ta ut och täck bollarna med barbeque-sås. Nu kan du ta dem till grillen om du värmt i ugnen och grilla på hög värme tills de får den perfekta färgen och ytan.

onionbomb6

Resultatet: En riktigt läcker baconbomb som är både söt, salt och ser fantastiskt god ut, och vänta bara tills du får smaka på den!

Dela gärna receptet på knappen nedan så kanske du kan få baconbomberna nästa gång du är inbjuden till grillkväll. 🙂

onionbomb7

Vill du ha fler recept som den här direkt i flödet klickar du bara i gilla här nedan.