Så här hade jag aldrig tillagat kyckling förut. Men nu måste jag testa.

För mig är mat en av de största njutningarna i livet. Nu på sistone har jag varit inne i en grytperiod.

Jag gör nästan allt i grytor, det blir ofta gott och det är inte så mycket jobb. Under en tid har jag funderat på att skaffa en slow cooker, eller en så kallad slökokare. Det är som en eldriven gryta som gör att maten kokar mycket långsamt och på det sättet blir innehållet väldigt saftigt och mört.

Jag har inte riktigt kommit till skott, men efter att ha sett det här receptet från The one pot chef tror jag verkligen att jag ska skaffa en slow cooker. För jag vill verkligen testa det här receptet. Det som känns mest lockande är att det i princip gör sig självt. Man bara lägger in allt i kokaren och sedan får det stå där och puttra. Under tiden kan man göra massa annat kul.

Här är ingredienserna du behöver:
1 kg kycklingfilé
600 gr små röda potatisar, skurna i fyrkanter
250 gr babymorötter, skalade
1/2 dl olivolja
1/4 dl färskpressad citronjuice
1 tsk oregano
1 tsk lökpulver
2 tsk pressad vitlök
1 tsk salt
Peppar

Gör så här:

1. Häll olivolja, citronjuice, oregano, lökpulver, vitlök, salt och lite färskmalen peppar i en skål. Rör om ordentligt.

1

2. Lägg i kycklingen, potatisarna och morötterna i slow cookern. Egentligen kan du ha vilka grönsaker som helst, ta bara det du tycker är gott.

2

3. Häll på olje- och kryddblandningen. Sedan är det bara att sätta på locket och börja koka. På hög värme tar det runt 4 timmar och på låg värme runt 8 timmar. Öppna inte locket under tiden det kokar för då försvinner massa gott från maten. Visst, det är massa timmar, men om man sätter på den på morgonen kan man bara låta det puttra och så är det klart till middagen. Det sköter ju liksom sig självt.

3

4. Tadaa, nu var det klart! Nu är det bara att njuta av den möra kycklingen och de saftiga grönsakerna.

4

Här kan du kolla på video-receptet:

Vill du ha fler artiklar om detta i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.