9 svenska hamburgerhak du måste besöka innan du dör.

Gillar du hamburgare? Då är det här läsning för dig. Sajten burgerdudes.se – Sveriges ledande hamburgarexperter – har åkt landet runt i jakten på den perfekta burgaren. Här rankar de nu Sveriges 9 bästa hamburgerhak.

Jag älskar verkligen en riktigt god hamburgare. Och nu finns det gott om högklassiga hamburgerhak, runt om hela Sverige. Killarna som driver sajten burgerdudes.se har käkat på och recenserat 124 (!) hamburgerrestauranger världen runt, så de vet vad de talar om. Här är deras lista över Sveriges bästa hamburgare.

1. Flippin’ Burgers

Var: Observatoriegatan 8, Stockholm.
Burgerdudes: ”Flippin’ Burgers är fortfarande Stockholms bästa hamburgerhak, med ett imponerande ölutbud och dugliga pommes frites (även om det ofta är mer tillfredsställande att beställa två burgare istället)”.
Läs hela recensionen här.

01-flippin

2. Bun Meat Bun

Var: Brattforsgatan 19, Farsta Strand, Stockholm.
Burgerdudes: ”Det färskbakade potatisbrödet känns bra i handen, och är både luftigt och aningen sött. Här sugs alla köttsafter upp för en härlig helhetsupplevelse”.
Läs hela recensionen här.

02-bun-meat-bun

3. Frick & Hagberg

Var: Foodtruck, Stockholm.
Burgerdudes: ”Potatisbrödet är saftigt och suger upp köttsafterna i botten, medan den egengjorda dressingen högst upp fogar samman brödet med salladen, löken och den halvsmälta gruyère-osten”.
Läs hela recensionen här.

03-frick-och-hagberg

4. Franky’s

Var: Sveavägen 77, Stockholm.
Burgerdudes: ”Hos Franky’s handlar allt om maten. Här serveras enkla burgare tillsammans med klassiska tillbehör av allra högsta kvalitet. Det märks att ägaren har en brinnande passion för burgare, och det tummas inte på några detaljer”.
Läs hela recensionen här.

04-frankys

5. Burgersson

Var: Skanstorget 4, Göteborg.
Burgerdudes: ”In kommer en perfekt medium rare-grillad, lagom tjock och alldeles saftig köttpuck ackompanjerad av superknaprigt bacon i en fluffig brödbulle, vars rostning matchar burgarens innehåll”.
Läs hela recensionen här.

05-burgersson

6. Barrels Burgers & Beer

Var: Stora Nygatan 20, Stockholm.
Burgerdudes: ”Vi valde att testa deras Barrels-burgare med två 120-gramsköttpuckar som serverades i ett lätt rostat bröd med dijonsenap, silverlök, saltgurka, cheddarost och majonnäs. Burgaren är mycket välkomponerad och smakerna fungerar väldigt bra tillsammans”.
Läs hela recensionen här.

06-barrels

7. Casual Street Food

Var: Spångatan 32, Malmö.
Burgerdudes: ”Engagemanget de lagt in i komponenterna betalar sig verkligen då både brödet och det mediumstekta köttet är riktigt smakrikt, gott och funkar bra tillsammans”.
Läs hela recensionen här.

07-casual

8. Burgarbaren

Var: Skolgatan 1B, Norrköping.
Burgerdudes: ”Här samsas fina valv med noll mobiltäckning och den där rätta känslan som behövs för att äta en bra burgare med händerna, istället för på den lite finare restaurangen våningen ovanför där det känns som att bestick krävs”.
Läs hela recensionen här.

08-burgarbaren

9. Phil’s Burger

Var: Fleminggatan 49, Birger Jarlsgatan 34 och Sandhamnsgatan 1 i Stockholm, Kungsgatan 1 i Eskilstuna.
Burgerdudes: ”En vanlig Phil’s Burger-burgare kostar precis under hundralappen, och på lunchen ingår även frasigt dubbelfriterad pommes frites och en någorlunda förglömlig coleslaw (pommes fritesen kostar annars 35 kronor om de köps vid andra tider)”.
Läs hela recensionen här.

09-phils-burger

Vill du ha fler artiklar om mat i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.