Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Varning! Titta på detta och du kommer aldrig göra popcorn på annat sätt igen.

Det är inte mycket som slår en skål med nypoppade popcorn och en bra film tillsammans med någon du tycker om. Nu när sommaren helt verkar ha tagit paus finns ju dessutom alla skäl i världen att stanna hemma i soffan. Jag har alltid poppat mina popcorn i mikron, att krångla med kastrull på plattan har alltid känts lite omständigt och dessutom blir de lätt brända. Men nyligen fick jag reda på att mikropopcorn innehåller en hel del farliga ämnen, därför är jag inte direkt jättesugen på de färdiga påsarna man hittar i matbutiken. Därför blev jag extra glad när jag ramlade över det här smarta och enkla sättet att poppa popcornen i mikron, och samtidigt slippa de farliga ämnena. Det går dessutom att enkelt göra dem med min favorit: Smörsmak. Det enda som jag tycker är lite märkligt är: Varför har ingen berättat detta tidigare? Jag kommer definitivt att testa detta redan i kväll.

För att göra de här popcornen behöver du bara 4 saker: Vanliga popcornkärnor, en mikrougnssäker skål, ett fat och lite smör.

pop1

1. Häll ned lite kärnor i skålen. Runt en deciliter är lagom, men beror förstås på hur stor din skål är.

pop2

2. Skär upp en klick smör. Om du inte vill ha smörsmak kan du så klart hoppa över detta steg.

pop3

3. Placera ditt mikrosäkra fat ovanpå skålen och lägg på smöret.

pop4

4. Kör alltihop i mikron i 3 minuter.

pop5

5. Genom att fatet ligger ovanpå skålen kan värme och luft cirkulera i skålen, men det hindrar också kärnorna från att flyga runt i hela mikron.

pop6

6. När kärnor har poppats är det bara att ta ur alltihop i mikron och hälla på smöret. Tänk på att det kan vara rätt varmt så använd gärna en grytlapp.

pop7

7. På med salt och din filmkväll är räddad. Är det inte helt underbart?

pop8

Jag önskar verkligen att jag hade sett det här tidigare, det här borde alla som gillar popcorn få ta del.

Källa: Littlethings.com

Vill du ha fler artiklar om detta i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...