En man jagar en flicka. Men det 15-åringen gör då. Han är en sann hjälte.

I början av veckan var 15-årige Tarek Ayach på väg till sin fotbollsträning i Göteborg. På vägen mötte han en 12-årig flicka som kom springande. Han fortsatte att promenera och tänkte att flickan förmodligen sprang för att hon hade bråttom. Men sedan märkte han att det var något som var fel. En man i 40-årsåldern jagade flickan. Men då reagerade Tarek supersnabbt, enligt Metro.          

Bilden är tagen från Tarek Ayachs Facebook.

Tarek

– Hon började skrika och då sprang jag ikapp mannen och brottade ner honom. Först skrek jag på honom att stanna men han lyssnade inte så då var jag tvungen att ingripa, säger Tarek till Metro.
Tarek lyckades brotta ner mannen till marken. Han sa att han hade jagat flickan för att han bara ville titta på hennes surfplatta.
Kort därefter kom flickans familj till platsen och polis tillkallades.
Tarek berättar för tidningen att han agerade instinktivt, han hann inte tänka så mycket när han såg mannen jaga flickan. Men han kände att han var tvungen att göra något.
– Jag har sett mannen här tidigare och han har alltid verkat lugn men man vet ju aldrig vad som kan hända. När man ser sådant här måste man ingripa, säger Tarek till tidningen.
Vilken hjälte han är! Det vore fantastiskt om fler människor reagerade som Tarek gjorde.
Mannen i 40-årsåldern fördes till ett gruppboendet i närheten där han bor.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: