Hon föddes i ett missbrukshem. Nu har hennes idé gett hundratals hemlösa jobb.

Den här inspirerande historien är fantastisk på flera sätt. Den visar inte bara hur en person kan påverka och göra det bättre för andra, den visar också hur man med enkla medel kan bidra till andras välbefinnande.  

24-åriga Veronica föddes själv i ett hem av missbruk. Trots detta lyckades hon få ett stipendie på ett bra college, något som förändrade hennes liv.

Veronica600x200

Veronica startade projektet ”One Stitch Closer” i staden Detroit, en av de värst drabbade städerna av den ekonomiska krisen 2008. Följden blev att arbetslösheten ett tag omfattade var fjärde person. Men Veronica är en av de som gör allt för att få staden och befolkningen tillbaka på fötter med sin smarta idé.

detroit600x200

Det började med att hon i ett skolprojekt ville ta fram en jacka som även skyddade hemlösa under natten. En jacka som alltså kunde förvandlas till en sovsäck.

VisarJacka600x300

Hon tog fram designen med hjälp av hemlösa som fick prova jackorna. Men vid prototyp nummer 7 formligen skrek en kvinna åt henne att vad de behöver är inte jackor, utan jobb.

HemlosaTestar600x300

Lösningen blev att de började anställa via olika härbärgen, och alla som jobbar har tidigare varit hemlösa. På samma gång har hon inte bara skapat jobb för behövanden utan hjälper även de som har mindre tur.

JobbarPaJacka600x300

Hennes uppfinning är verkligen ett exempel på ”Ge en person en fisk och du föder denna för en dag, lär personen fiska och du föder dem för en livstid”. Hennes idé var lika enkel som genial vilket man kan se i filmklippet nedanför bilden.

HemlosTestar600x300

Personligen älskar jag sådana här historier och blir väldigt inspirerad. Idag är det kanske viktigare än någonsin att dela sådant här för att visa att alla kan göra en skillnad.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: