Fina hyllningen: Nu får Lars Lagerbäck en egen öl.

Fina hyllningen: Nu får Lars Lagerbäck en egen öl.

Lars Lagerbäck har all anledning att skåla i glasen. Han har tagit Island till sitt första europamästerskap i fotboll någonsin och nu får han en egen öl uppkallad efter sig på ön. – Lars Lagerbäck är en gud på Island just nu, säger Óli Rúnar Jónsson på bryggeriet Borg till Sportbladet.

Källa, Wikipedia, Shutterstock
Det råder fotbollshysteri på Island efter framgångarna i EM-kvalet och Islänningarna är väl medvetna om vilken svensk som står bakom succén.

öl

Lars Lagerbäck har på kort tid blivit mycket populär i landet och nu ska han hyllas genom att få en egen öl döpt efter sig.

– Idén kom faktiskt för ett år sedan när någon på internet skämtade om att ”om vi går till EM måste ni göra en öl för Lagerbäck”. Och ja, nu är vi här, säger Óli Rúnar Jónsson på bryggeriet Borg till Sportbladet.

Borg bryggeriet är känt för att döpa öler efter populära isländska figurer. Ölen kommer antagligen at heta ”LARS” och ölsorten ska såklart vara en LAGER-BOOCK, som är en typ söt lager.

– Lars är en Gud på Island just nu. Jag skulle inte bli förvånad om någon uppdaterar Snorres Edda (isländsk medeltida historiebok) snart för att skriva in Lars som en av de nordiska Gudarna, skämtar Óli Rúnar Jónsson med den svenska tidningen.
Publicerad av Sportbibeln, gilla gärna