Glädjebeskedet: Nu slår vårvärmen till – redan i nästa vecka

För den som är trött på vintern kommer nu ett riktigt glädjebesked.

Enligt SMHI kommer vårvärmen, med flera plusgrader, slå till i Sverige redan i nästa vecka.

– Det kommer att bli varmast i söder och längs med kusterna, jourhavande meteorolog vid väderinstitutet Storm till Expressen.

Under helgen kommer vinterälskarna få flera minusgrader runt om i landet. Men i början av nästa vecka kommer de första tecknen på att våren är här.

En varmfront drar fram över Sverige och de kalla vindarna får ge vika för värmen. Dessförinnan kan det bli besvärligt väder i norra Sverige med hårda vindar och snö.

Enligt SMHI kommer hela landet få plusgrader under måndagen och tisdagen – och i Jönköping kan det bli upp emot 8 plusgrader.  

– Sedan drar lågtrycket med sig mildare luftmassor vilket leder till stigande temperaturer över hela landet, säger Camilla Albertsen, jourhavande meteorolog vid väderinstitutet Storm till Expressen.

I södra Sverige kommer det enligt Albertsen bli temperaturer mellan 4 och 8 plusgrader, medan det i norr stannar på mellan 1 och 3 plusgrader. Förutom att termometern kommer stiga över nollstrecket är det även läge att ta fram solglasögonen, då solchanserna i hela landet blir stora.

Bildkälla: Shutterstock

Det varma vädret kommer hålla i sig veckan ut i söder. I norra Sverige kommer det övergå till minusgrader redan i mitten av veckan – men trots det säger Albertsen att det är ovanligt varmt för årstiden.

I slutet av veckan kan det dock bli läge att ta fram de varma kläderna igen, då det väntas komma in ett nytt lågtryck med fallande temperaturer.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.