Meteorologens superbesked: Då slår spanska hettan till – kan bli 25-30 grader varmt

Efter regn kommer solsken.

Redan till helgen återvänder solen – och snart kan en spansk hetta dra in över landet.

– Det ser väldigt lovande ut för de som vill att sommaren ska vara här, säger meteorologen Mikael Sjöstrand på Klart.se till Aftonbladet.

Regnrock och stövlar har nästan varit ett måste för den som velat bege sig utomhus de senaste dagarna.

Ett massivt regnoväder har vräkt in över Sverige – så sent som under onsdagen spådde meteorologer att det kunde komma upp till 60 millimeter regn på vissa håll i landet.

En större nederbörd på en enskild dag, än vad som är normalt för hela maj månad.

Men inget ont som inte för något gott med sig. Lagom till helgen börjar molnen nu att dra sig undan för ett inkommande högtryck, och det riktiga majvädret gör sig påmint med sol och värme.

Och än bättre kan det bli framöver.

sol, värme, sommar
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Då kommer spanska hettan

Enligt Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se, kommer vi nu att få se allt mindre av det växlande vädret som präglat de senaste månaderna.

Solen och värmen är här på allvar – med en smak av sommaren.

– Det mesta tyder på att sommaren är här för att stanna. I alla fall under juni månad, säger Mikael Sjöstrand till Aftonbladet.

Inte nog med det. Även om termometern nu i helgen väntas nå upp omkring 20 grader i hela landet, kan det bli ännu varmare i början på nästa vecka. Detta då en spansk hetta är på väg mot Sverige med riktiga sommartemperaturer.

– Det ser ut som att det kan komma varm luft från Spanien som kan ge 25 till 30 grader, säger Mikael Sjöstrand.

Vilket glädjebesked för alla soldyrkare där ute!

Längtar du efter sol och värme? Lämna gärna en kommentar – och glöm inte att dela vidare de positiva nyheterna med dina vänner.

sommar, värme, sol, bad
Foto: Johan Nilsson / TT
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);