Nu inför amerikanska staden krav på solpaneler på alla nya byggnader.

Ett viktigt steg för en hållbar framtid är att hitta och använda miljövänliga och förnybara energikällor i allt större utsträckning. Där ligger den amerikanska staden San Francisco numera i framkant. De har nämligen beslutat att alla nya byggnader som är mindre än tio våningar måste ha solpaneler på taket.

Tidigare fanns, enligt lag i Kalifornien, bestämmelser om att nya byggnader behövde lämna 15 procents utrymme av taken så att solpaneler skulle kunna byggas. Men den nya lagen går alltså ett steg längre.

Istället för att endast förbereda för solpaneler så måste alla nya byggnader under tio våningar numera sätta upp solceller för att generera el eller solfångare för att generera värme. San Francisco är därmed den första stora staden i USA att sätta den typen av krav på miljövänliga alternativ.

– Att aktivera outnyttjad yta på taken är ett smart och effektivt sätt att främja användningen av solenergi och på så sätt förbättra vår miljö, säger Scott Weiner, som la fram lagförslaget, till NPR.

Bildkälla: Shutterstock

solpaneler

San Francisco har som mål att på sikt kunna möta sitt elbehov med 100 procent förnybar energi. Det nya beslutet är därför ett stort steg i rätt riktning.

– Vi måste fortsätta driva policys för förnybar energi för att säkerställa en hållbar framtid för vår stad och vår region, säger Scott Weiner till NPR.

Alla initiativ för att rädda vår jord är bra – och förhoppningsvis kan fler städer haka på San Franciscos miljötänk. Dela gärna vidare så att fler kan läsa och inspireras av att vi måste tänka på miljön!