Meteorologens soliga besked – här är det störst chans för sol och värme i påsk: ”Helt klart bäst väder i…”

Påsken närmar sig med stormsteg, och för många innebär det några lediga dagar för att vila upp sig eller ta igen tid med nära och kära. De som hoppats på sol efter det ruskiga aprilvädret som varit kan andas ut. Enligt meteorologen ska det nämligen bli riktigt fint på några håll. 

En solig påsk väntar de flesta, det meddelar Mikael Sjöstrand på Klart.se. Temperaturerna kommer dock att skilja sig åt beroende på var i landet man befinner sig, då påskveckan bjuder på allt från 5 till 14 grader. 

Vädret i påsk

Det kyliga aprilvädret hänger kvar i början av veckan, men efter skärtorsdagen spricker det upp. 

– Sakta men säkert blir det varmare under påsken, säger meteorologen Mikael Sjöstrand till Newsner, och syftar på stora delar av landet. 

Påskväder.
Påsk. Foto: Shutterstock

Han fortsätter: 

– Vi har en del skurar som passerar till torsdagen. Sedan blir det ganska blåsigt på dagen i både Svealand och Götaland. För Norrlands del faller det en del snö under natten till skärtorsdagen, men snön som kommer där smälter bort under skärtorsdagen. 

Meteorologen: ”En solig långfredag”

Men på fredagen vänder det, och de flesta kan se fram emot en solig långfredag. Dock med växlande temperatur och vind beroende på var i landet man befinner sig. 

– Till fredagen är det ett högtryck som rör sig in från norska havet. Det blir småblåsigt i våra östra landskap, vilket gör att det känns kyligt. Men en solig långfredag blir det för de flesta, säger Mikael Sjöstrand.

LÄS MER: Så får du äggen att hålla dubbelt så länge i påsk – busenkla knepet som många svenskar har missat

Sol i påsk. Foto: TT

Bäst väder i påsk

Medan den östra delen av landet får känna på en hel del vind blir det desto lugnare inåt landet och västerut.

Varmast blir det på västkusten, där man kan räkna med upp mot 14 grader. 

– Det blir helt klart bäst väder på västkusten, om man vill ha sol och mindre vind, säger Mikael Sjöstrand till Newsner. 

Den soliga vädret hänger kvar under påskafton, då det ser ut att bli soligt i så gott som hela landet.

Några varma temperaturer får vi dock vänta på, enligt Mikael Sjöstrand. Svealand kan räkna med mellan 10 och 15 grader som mest, och Norrland några få plusgrader. 

Efter påskafton räknar man med att det kommer in en del moln, och början på nästa vecka bjuder på växlande väder. 

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);