SMHI utfärdar klass 1-varning för snö: ”Ta det lugnt i trafiken.”

Det är samma sak varje år – precis när vi börjar ana att våren kanske är på gång kommer det ett bakslag i form av mer snö. Och traditionen håller sig vid liv även i år. SMHI går idag nämligen ut med en klass 1-varning för snö i delar av landet under onsdagen.

Under natten mot idag har ett snöfall dragit in över västkusten och Götaland och under dagen väntas det röra sig vidare nordost över landet. SMHI har därför utfärdat varningar som främst gäller för Bohuslän, Dalsland och Värmland där snöfallet kan bli ymnigt under eftermiddagen och kvällen.

– Det är främst snöfall i början, men när det kommer in över Götaland övergår det mer till blötsnö eller till och med regn under dagens gång, säger Lisa Frost, jourhavande meteorolog på SMHI, enligt Aftonbladet.

Med temperaturer nära 0-strecket och blötsnö uppmanas även trafikanter att de ta det försiktigt när man är ute och kör.

– Vi har temperaturer som ligger nära noll grader och då kan det ju bli ganska blöt snö. Även om det inte kommer så mycket snö så ska man ta det lugnt i trafiken, säger Lisa Frost.

SMHI rapporterar vidare att det under inledningen av dagen blir blåsigt och på kalfjället i Jämtlands- och Härjedalen blir det mycket hård sydlig eller sydostlig vind på 15-20 m/s.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.