Ett nytt snöområde drar in över landet under torsdagen. Bilden togs i Stockholm under tisdagen. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

SMHI varnar: Efter ordentliga smockan – här drar nu nytt snöoväder in

VäderTT

Efter snösmockan på tisdagen drar ett nytt snöfall in över landet från sydväst under natten till torsdag. Men enligt SMHI väntas inte lika stora problem i trafiken den här gången.

Ett nederbördsområde drar in över Skåne i form av regn för att sedan övergå till blötsnö och snö när det drar vidare upp över landet, enligt prognosen.

SMHI har utfärdat en gul vädervarning för frisk ostlig vind och snöfall i delar av nordvästra Götaland som kan ställa till problem i trafiken.

Överlag kan det komma uppemot 5–10 centimeter snö under torsdagen, huvudsakligen i nordvästra Götaland och västra Svealand. Under eftermiddagen och kvällen fortsätter snöfallet in över större delen av övriga Svealand och sydligaste Norrland.

– Det blir ändå ett hyfsat snöfall särskilt så här i april när många har bytt till sommardäck. Kanske inte lika mycket problem i trafiken som i går men då var det också stora mängder som föll, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

Sjuk ettåring räddades i kökaoset på E4 – fyrhjuling fick rycka in när ambulans inte kom fram

Det har varit extremt kallt i norra delen av landet och även natten till torsdag väntas bli riktigt kall med temperaturer på 15–25 minusgrader och runt 30 minusgrader lokalt i Lappland.

Under fredagen väntas ett nytt lågtryck dra in med omfattande regn i södra delen av landet och snöfall i norr.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev