Väder-Lindas härliga besked – då blir det äntligen varmare: ”En rejäl puff…”

Efter regn kommer solsken.

Nu drar ett härligt vårväder in över Sverige, rapporterar meteorologen Linda Eriksson.

– Värmen tar för sig mer och mer, säger ”Väder-Linda” i TV4:s Nyhetsmorgon.

Våren har än så länge bjudit på varierande väderlek i vårt avlånga land. Ena dagen varmt, skönt och dags att plocka fram solglasögon – nästa dag ostadigt med blåst och regn.

Så sent som i förra veckan gick SMHI ut och varnade för ett riktigt busväder med hårda vindbyar, regn och snöfall.

Ibörjan av den här veckan visade prognoserna till och med att det kunde bli snökaos på sina håll, något som fick Trafikverket att gå ut med en uppmaning till alla bilister.

“Res bara om du måste”, skrev Trafikverket på sin hemsida.

Foto: TT

”Högtryck börjar växa in”

Men nu vänder det igen. De närmaste dagarna väntas vårvädret återigen göra sig påmint, med solsken och stigande temperaturer från onsdagen och framåt.

– Det soliga vädret beror på ett högtryck som börjar växa in här nu. Det kommer ligga kvar nu de närmaste dagarna, säger meteorologen Linda Eriksson i TV4.

Framförallt under söndagen och måndagen väntas vädret kulminera och vara som bäst.

väder-linda
Foto: Skärmdump/TV4

Väder-Lindas härliga besked

I början av nästa vecka väntas sedan ett litet ostadigare väder, men därefter kommer det fina vårvädret snabbt tillbaka med en värmevåg.

Med det sagt, har ”Väder-Linda” ett härligt glädjebesked till alla som suktar efter sol och värme så här i mitten av april.

– När regnet har gått förbi i början av nästa vecka, så kommer det en rejäl puff med mild luft över hela landet. Så värmen tar för sig mer och mer här nu, säger ”Väder-Linda” och fortsätter:

– Då får vi se hur varmt det blir!

Dela gärna om du också längtar efter sol och värme!

vårvärme, sol
Foto: TT
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);