Väder-Maddes underbara besked – kan bli 20 grader varmt i helgen: ”Pangväder i hela landet”

Nu är det dags att plocka fram solglasögonen.

I helgen kan det bli upp emot 20 grader varmt på sina håll.

– Det blir pangväder i hela landet, säger meteorologen Madeleine Westin i TV4.

Våren har som brukligt bjudit på ostadigt och växlande väder så här långt. Det har varit allt från sol till regn, rusk och snöoväder – och det fina vårvädret har dessvärre många gånger lyst med sin frånvaro.

Men tidigare i veckan kom så en efterlängtad prognos. Meteorologen Linda Eriksson berättade då i TV4 att ett härligt vårväder var på ingång. Åtminstone med lite sol, även om det var desto mer tveksamt hur varmt det faktiskt skulle kunna komma att bli.

Nu ser det än bättre ut för alla sol- och värmedyrkare där ute. Prognoserna visar nämligen att det blir en helg att njuta av på fullaste allvar – med upp emot 20 grader varmt på sina håll i landet.

vårväder, körsbärsträd
Foto: Anders Wiklund / TT

Väder-Maddes härliga besked

Anledningen till det varma vårvädret, är att ett högtryck nu trycker sig in österifrån. En så kallad ”ryss-värme”.

Enligt meteorologen Madeleine Westin kommer den varma luften att slingra sig in under fredagen, för att sedan bjuda på riktigt fint väder under lördagen och söndagen.

– Lagom nu till helgen så har det här högtrycket förstärkts ytterligare. Det blir pangväder i hela landet, om man nu gillar sol och stigande temperaturer, säger ”Väder-Madde” i TV4.

väder-madde, madeleine westin
Foto: Skärmdump/TV4

Passa på och njut

Men glädjen blir förhållandevis kortvarig, i alla fall för den här gången. I mitten av nästa vecka, väntas det bli något kyligare igen.

Så om man gillar sol, värme och härligt vårväder – då gäller det att passa på.

– Det är nu vi ska ut och njuta av det här vackra vårvädret som kommer att bli. Jag tror att naturen kommer att explodera nu, säger Väder-Madde i TV4.

Underbart! Dela gärna dessa glädjande nyheter med dina vänner på Facebook!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required