Näringsexpert: ”Rött kött och mjölk är nyttigt.”

Rött kött och mjölk är nyttigt. Det säger Anna Haug, professor i näringsfysiologi, som reagerat på att Norges nationella näringsråd gått ut med att en vegetarisk kosthållning kan vara bra. – Människor är allätare. Vi behöver en varierad kosthållning med kött, mjölk, fisk, grönsaker, frukt och bär, säger hon enligt forskning.no.

Huruvida rött kött och mjölk är nyttigt för oss människor har under en längre tid varit omdebatterat. I dag äter fler och fler vegetarisk kost – något som går hand i hand med vad Norges nationella kostråd anser vara rätt. När de gick ut med att en vegetarisk kosthållning kan vara bra, under förutsättning att man äter kosttillskott, reagerade näringsexperten Anna Haug starkt.

Enligt forskning.no menar Anna Haug, professor i näringsfysiologi, att en diet utan rött kött och mjölk rentav kan vara skadlig och leda till brist på viktiga näringsämnen.

Foto: Wikipedia.
Foto: Wikipedia.

– Människor är allätare. Vi behöver en varierad kosthållning med kött, mjölk, fisk, grönsaker, frukt och bär, säger hon och är kritisk mot myndighetens kostråd, som historiskt alltid varit baserad på att maten vi äter skall uppfylla våra näringsbehov.

Foto: Pixabay.
Foto: Pixabay.

Hur äter du och tror du att det ligger någonting i det som forskaren säger? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarerna!

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna