Nu är det bevisat: Kvinnor kör bättre än män

Har du någon gång undrat vem som egentligen är bäst på att köra bil? 

Nu är det bevisat.

Enligt trafiksäkerhetsorganisationen NTF bör alla köra som kvinnor för att det ska bli så säkert som möjligt i trafiken.

Enligt den nya undersökningen är det män mellan 18 och 25 år som är överrepresenterade i brottstatistiken. Samtidigt ska män ta fler risker, kör med mindre marginaler och har högre risk att skada andra än när kvinnor sitter bakom ratten.

– Vi har identifierat körstilen som de enskilt viktigaste riskfaktorn på svenska vägar. Det första resultatet av vårt samarbete är därför att vi gemensamt går ut och uppmanar alla bilister att köra som en kvinna då statistiken visar att kvinnors körstil är mycket säkrare än mäns, säger Marie Nordén, generalsekreterare på NTF till Expressen.

Förra året dog 201 män och 58 kvinnor i trafiken, vilket är en ökning på fem procent för män och en minskning på 27 procent för kvinnor sett från förra året. 

– Kvinnors högre säkerhetstänk i trafiken visar sig även i att kvinnor har mellan fem och tio procent högre bältesanvändning än män. Bland yngre män är bältesanvändningen särskilt låg. Inom gruppen 18-25-åriga män beräknas bältesanvändningen ligga cirka 15 procent under övriga åldersgrupper, säger Nordén till Expressen.

NTF går nu ut med en uppmaning: ”Kör som en kvinna!”.
Det låter som en väldigt bra idé för att få oss alla att känna oss säkrare i trafiken!

Dela gärna artikeln med någon som bara måste läsa det här!