Skvaller och 8 andra saker som påverkar dina prestationer och ditt mående

Att försöka motstå frestelser är varken roligt eller enkelt, men ibland nödvändigt. Forskning visar att det finns vissa vanor som kan vara helt avgörande för hur bra eller dåligt du lyckas med saker i livet, allt som krävs är självdisciplin.

Här är nio beteenden som du bör sluta med om du vill bli framgångsrik eller må bättre. 

En studie utförd på college-studenter i USA visade att det inte är elevernas snittbetyg som avslöjar om de kommer att bli framgångsrika eller inte. När psykologerna Angela Duckworth och Martin Seligman jämförde studenternas resultat fyra år efter att de börjat på college visade det sig att självdisciplin var det som avgjorde elevernas framgång.

För att stärka sin självdisciplin krävs övning menar forskarna, därför rekommenderar de att man slutar med vissa vanor som påverkar en starkt negativt, det skriver entrepreneur.com. Här är forskarnas lista över vanor som är avgörande för din framgång.

1. Att använda mobil, surfplatta eller dator i sängen.
Strålningen från mobila enheter påverkar dig mer negativt än du kan tro. Det har en effekt på ditt humör, din sömn och din energi, då det ”blåa ljuset” alltid finns där och ger motsatt effekt från den energi som du får av dagsljus. 

Dåliga vanor
Shutterstock

2. Att impulsivt surfa på internet.
Forskning visar att det krävs 15 minuters fokuserande för att bli ordentligt insatt i en uppgift. När de minuterna passerat har du möjlighet att leverera till fullo, om du däremot avbryts av sociala medier eller liknande får du börja om igen för att resultatet ska bli bra. Alltså – fokusera!

3. Att kolla mobilen medan du har en konversation.
Det finns inget som gör folk så opepp som när någon sms:ar eller kollar Facebook under samtalet. Fokusera på den du pratar med så kommer du att höjas i personens ögon.

Dåliga vanor

Shutterstock

4. Att ha flera notifikationer igång. 
Studier visar att din produktivitet blir lägre om du håller koll på flera notifikationer samtidigt, till exempel mail, facebook, och så vidare. Fokusera på en i taget och du kommer att få bättre resultat. 

Notifications
Gil C / Shutterstock.com

5. Att säga ”ja” när du borde säga ”nej”.
Ju svårare du har att säga nej, desto större chans har du att bli stressad, utbränd eller deprimerad, det visar forskning gjord på University of Florida. Forskarna menar att nej är ett starkt ord som man inte ska vara rädd för att använda – testa själv. 

6. Ödsla inte energi på människor som retar upp dig. 
Man kan inte tycka om alla. Det finns många människor som vill dig väl och som gör dig glad, varför inte lägga din tid på dem istället för att ge energitjuvarna det de vill ha. 

7. Att multitaska under ett möte. 
Du ska aldrig ge något enbart halva din uppmärksamhet, speciellt inte på ett möte då du är där av en anledning. Fokusera och ge ett bättre intryck av dig själv.

Hadrian / Shutterstock.com

8. Skvaller.
Skvaller innebär att gotta sig i andras misslyckanden. Det kan vara roligt, absolut, men tänk på hur du framstår. Ägna dig åt att prata om bra idéer istället.

9. Sluta jämför dig själv med andra. 
Hur lycklig du är styrs av hur du ser på dig själv. Ju mer du jämför dig själv med andra desto mer olycklig kommer du att bli. Fokusera på bra saker hos dig själv så märks det utåt.

Dela gärna om du vet personer som borde läsa den här listan.

Publicerad av Hälsobibeln, gilla gärna för fler hälsosamma tips