Ankmamman smyger in i huset med sina ungar – då tar husägaren upp kameran och följer efter

Det är någonting magiskt att få se en ankmamma leda sina små ankungar till vattnet. 

Titta bara in den här urgulliga filmen på när mamma anka leder sina ankungar från deras bo – men genom en liten genväg genom en kvinnas hus.

Caroline Verhees hade haft äran att i flera år haft en ankmamma på bakgården som tog hand om sina små ankungar. Med tiden blev ankmamman mer och mer van vid människor – så pass att hon litade på Caroline till 100 procent. 

I stället för att lämna de små ankorna ute öppnade hon upp sin dörr till verandan så att de, om de ville, kunde ta en genväg ner till den lilla dammen på andra sidan vägen om huset. 

– En morgon hörde jag ett knackande ljud i trädgården och när jag tittade dit så såg jag ankmamman stå där med sina 12 ankungar. Hon knackade på fönstret så jag tog bort min hund och öppnade både fram- och bakdörren. Då gick hon raka vägen igenom mitt vardagsrum, berättade Caroline enligt LittleThings.

Ankor brukar oftast ha sina ungar långt borta från rovdjur så som katter eller rävar, och kan gå långa avstånd för att nå till närmaste vatten. Men som tur var hade den här ankmamman hittat en betydligt närmare väg – genom en snäll kvinnas bakgård och vardagsrum för att vara vid vattnet på bara några minuter.

I spelaren nedan kan du se när ankmamman tar med sig sina ankungar genom vardagsrummet och ner till vattnet. Det här är bara för gulligt!

Ankmammor är så himla fina mammor! Tveka inte på att dela artikeln vidare till dina vänner så de också får se den här urgulliga filmen.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.