Djurhemmet tar in svarta katten – då upptäcker de något förbluffande bakom öronen

Alla katter, likt oss människor, har egna personligheter. Vissa är mer energiska och nyfikna än andra, medan vissa kanske helst av allt bara ligger och myser i soffan hela dagen.

Men för den här söta kissen var det inte en personlighet som skulle visa sig vara det speciella med honom.

För när djurhemmet fick in honom såg de snabbt att han inte var som andra katter – och det var ingen tillfällighet att han döptes till Batman.

Katter är helt fantastiska djur. För mig handlar det inte bara om att de är något av det sötaste som finns i världen, utan även att alla en helt unik personlighet och utseende.

Det var någonting det här djurhemmet skulle få bevis på – när de fick in den 3-åriga katten Batman. 

Bildkälla: Youtube/Buzz60

Batman kom från ett hem där han hade många andra djurkompisar. Ägaren hade tyvärr ingen möjlighet att behålla honom, så hen tog med Batman till ett djurhem för att söka efter ett nytt kärleksfullt hem.

Men direkt när den lilla kissen kom in till hemmet såg de någonting alldeles unikt med honom.

Bildkälla: Youtube/Buzz60

Batman var född med inte bara två, utan fyra öron. De två extraöronen satt precis bakom det andra paret – och djurhemmet hade aldrig sett någonting liknande.

– Vi har dörrarna öppna och tar in vilket djur som än behöver vård. Men precis när du tror att du har sett allt så kommer det in en fyrörad katt, säger Hala Nuemah som är ansvarig på djurhemmet till WNEP.

Bildkälla: Youtube/Buzz60

Batman har varit på hemmet i några veckor där han har blivit behandlad mot en övre luftvägsinfektion. Och precis när han blivit bättre och blivit tillgänglig för adoption hade han hittat ett nytt hem på bara några timmar. 

Enligt djurhemmet beror de fyra öronen på en genetisk mutation, som setts så tidigt som 1938 då en fyrörad katt vid namn Toots hittades. Och WNEP och uppger att det är en recessiv genmutation som kommer från båda föräldrarna till Batman som möjliggjorde att han fick fyra öron. 

Bildkälla: Youtube/Buzz60

Oavsett mutationen kan vi inte annat än att älska den lilla katten Batman. Som med all säkerhet kommer få ett glädjefullt liv hos sin nya familj – och höra allting omkring sig.

I spelaren nedan kan du själv bekanta dig mer med katten Batman, en riktig hjältekatt!

Jag är så glad att Batman hittade ett nytt hem med sina fyra öron. Tveka inte på att dela artikeln vidare till dina vänner så de också får se historien om den vackra kissen.