Hemlösa mannen sover utanför djurhemmet – anledningen får mitt hjärta att blöda

Alla hundar förtjänar en husse eller matte som finns där för dem i alla väder. 

När den här hemlösa mannen hittades sovande utanför ett djurhem visste inte personalen vad de skulle göra.

Då skulle de få höra en historia som får hjärtat att gå i tusen bitar – men snabbt vändas till något taget ur en saga.

Det var i fredags förra veckan som Jarvis Smith, som jobbade på ett djurhem, kom in till jobbet som vilken dag som helst. Men någonting var annorlunda utanför. Där låg nämligen en hemlös man och sov.

Personalen förstod inte varför mannen låg där, som om han väntade på någonting, men beslutade sig snabbt för att se hur han mådde. Det var då de skulle få höra en historia som krossade deras hjärtan.

Mannen hade haft sin bästa vän i hunden Tata, men flera veckor tidigare hade han förlorat henne – och var desperat över att få tillbaka henne i sin famn.

Han hade spenderat alla sina pengar för att kunna ta sig till djurhemmet där hon skulle befinna sig. Men när han väl kom dit insåg han att det var fel ställe. Tata befann sig på ett nytt djurhem på andra sidan staden – men då han redan spenderat alla pengar på en busresa hit hade han ingen chans att ta sig dit för att få se sin kära hund igen.

Det var när personalen fått höra den här historien som de bestämde sig för att hjälpa till.

Bildkälla: Facebook

Tillsammans la de ut pengar så att mannen kunde köpa en tågbiljett för att ta sig dit. Efter mycket om och men kunde mannen till slut komma till det rätta djurhemmet – där hans älskade Tata väntade på honom.

– Du kunde se glädjen i hans ansikte när de återförenades. Det var helt fantastiskt. Glädjen hos dem båda var påtaglig. Kärlek är kärlek, oavsett från vem det kommer från. Han sätter antagligen hunden först i divv liv, för utan honom har han ingenting, säger Karen Hirsch på djurhemmet till The Dodo.

Djurhemmet struntade i att ta betalt från mannen för att han skulle få sin hund åter, utan i stället erbjöd dem att hjälpa honom och Tata i framtiden med vad som än skulle behövas.

Dessutom har de nu startat ett program så att hemlösa personer i området ska få hjälp med att sköta om sina hundar.

– Några människor förstår säkert inte hur man kan ge tillbaka ett djur till en hemlös person, men de flest hemlösa är faktiskt bättre på att ta hand om sina hundar än oss med egna hem. Ser du en hemlös person men är tveksam till att ge dem pengar, ge dem lite hundmat eller vattenflaskor. Vanliga saker som både hundar och människor kan ha nytta av. Deras djur är ibland det enda som de har i livet, säger Hirsch till The Dodo.

Vilken fantastiskt fin historia. Att den hemlösa mannen fick tillbaka sin hund gjorde mig så oerhört glad och djurhemmets fina initativ är verkligen så vackert. I klippet nedan kan du själv se när mannen får träffa sin älskade Tata igen. 

Vilken otroligt vacker historia. Om du också blev berörd av den här historien får du gärna dela artikeln vidare

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.