Hunden Diesel dog på nyår: ”Är så arg och upprörd”

Nyårsafton är en mardröm för många hundar, katter, hästar och deras ägare. När andra roar sig, skålar i champagne och smäller av raketer sitter många djur och skakar av rädsla hemma.

För hunden Diesel blev det för mycket. Han skrämdes till döds på nyårsnatten.

– Jag är så arg och upprörd över att han var tvungen att dö för att andra ska ha det roligt och roa sig, säger matte Marie-Louise till Aftonbladet.

8-åriga Diesel har alltid varit stressad och rädd vid nyår då det hörs raketer utanför huset i Österåker. Så fort han hör smällarna utanför börjar han bli rädd och hyperventilera. Den här nyårsnatten hände det som inte får hända. Diesels hjärta stannade.

Hans matte Marie-Louise Arrhenius berättar för Aftonbladet om den fruktansvärda natten.

– Han började andas väldigt häftigt och gick och la sig och ställde sig upp om och om igen. Men sen slutade han röra sig och låg bara ner. Först trodde jag att han hade somnat, men han var borta.

Trots försök med hjärt- och lungräddning gick det inte att återuppliva honom igen. Marie-Louise ringde djurambulansen som körde honom till Albano djursjukhus. Där konstaterades att Diesel hade dött på grund av stress.

Diesel var en lugn och trygg hund i vanliga fall, men precis som många andra hundar var han livrädd för fyrverkerierna på nyår. Marie-Louise säger att hon unnar andra att skjuta raketer – men att folk bör hålla sig till tolvslaget.

– Jag tror inte folk förstår vilka konsekvenser det kan bli. Är smällandet mer koncentrerat blir det inte samma stress, nu byggs stressen upp inombords. Det finns många djur som far illa av det här.

Hjälp till att dela denna sorgliga histoira så kanske fler människor förstår varför man INTE ska skjuta raketer på nyår. 

Vila i frid fina Diesel. 

Newsner Djur står på djurens sida.