I 30 år hölls björnen fången i buren – titta nu på hennes ögon när gallret öppnas

För mer än trettio år sedan kom en liten björnunge djurparken i Pennsylvania.

Björnungen döptes till Fifi av zoo-personalen och hölls fängslad mot sin vilja – hennes liv gick ut på att underhålla människor och dra in pengar till ägaren av djurparken.

Fifi var tvungen att utföra tricks mot sin vilja och hon behandlas aldrig med respekt – maten var dålig och levnadsförhållandena usla.

Efter tjugo år i detta helvete bommade djurparken igen. Men i stället för att släppa Fifi fri, gjorde de något hemskt.

De låste henne inne i en rostig bur där hon fick sitta de kommande tio år av sitt liv, väntan på att någon skulle köpa henne.

Men istället skulle det komma några räddande änglar.

Syrisk björn
PETA

Det var djurrättsorganisationen People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) som fick höra talas om Fifis situation.

PETA kämpar bland annat mot pälsdjursuppfödning och djurförsök – men också mot att djur används inom olika typer av underhållning. De har också gjort sig kända för att rädda vanvårdade djur, som hamnat i fel händer.

När PETA fann Fifi var hon illa däran, hennes fysiska status var dålig och hon var undernärd.

Hon såg knappast ut som en levande varelse, än mindre en frisk och livskraftig björn. Dessutom hade Fifi artrit som aldrig blev behandlade.

PETA transporterade omedelbart henne till The Wild Animal Sanctuary i Colorado, där hon fick all nödvändig behandling.

Idag har Fifi, som är en syrisk brunbjörn och ursprungligen från Mellanöstern, fått chansen till en ny start i livet – långt ifrån sina tidigare plågoandar.

Titta gärna på videon för att se hur Fifi ser ut idag och den förvandling hon har gått igenom. Hon är underbar!

Denna video visar tydligt varför vi aldrig får sluta stå upp emot djurplågeri! Dela den gärna vidare om du också blev glad av att se Fifi bli frisläppt!