Katt slängdes i plastpåse – upptäcktes av sopsorterare sekunder innan den kunde pressats ihjäl

När sopsorterare på en avfallsanläggning i Ryssland skickade avfall till pressning under julveckan såg de något som rörde sig bland soporna. Just som en av arbetarna skulle lägga på en soppåse på bandet upptäckte han att någon slängt en katt i den. 

Det var några dagar innan jul som sopsorterare  på en avfallsanläggning i Uljanovsk i Ryssland gjorde det chockerande fyndet. 

Fångades av övervakningskamera

Bland alla sopor som folk dumpat fanns en livs levande katt, slängd i en försluten plastpåse. 

En övervakningskamera från sorteringsrummet visar att man inte kunnat se att det låg en katt i påsen om man inte känt efter.

Som tur var har medarbetarna på anläggningen rutin att kontrollera vad som ligger i stängda påsar innan de pressas ihop. 

Såg ett par ögon

Enligt anläggningens chef var katten bara sekunder från att pressas ihop med resten av soporna som folk slängt. Men tack vare en uppmärksam medarbetare räddades katten, vilket också kan ses på videon. 

”Jag klippte upp påsen och såg ett par ögon som tittade tillbaka på mig”, berättar avfallshanteraren Mikhail Tukash för ryska medier. 

Foto: Skärmdump YouTube/Ruptly

Inte ovanligt att folk slänger djur

Enligt TV4 är det inte första gången som medarbetare på anläggningen hittat djur som avsiktligt slängts bland soporna. 

Då det är omöjligt att spåra vem som slängt katten eller något annat djur så har avfallsanläggningen valt att dela filmen i media och sociala medier. Detta för att varna de som vanvårdar djur. Men också för att uppmana alla som har djur och inte kan ta hand om dem att försöka hitta ett nytt hem åt dem. 

Uppmaning till alla djurägare

”Jag vill vädja till husdjursägare: Kom ihåg att du är ansvarig för de du har tämjt,” sa Gulnara Rakhmatulina, som arbetar på miljökontoret i Uljanovsk.

”Om du inte kan ha ditt husdjur hemma kan du alltid lämna det i goda händer eller på ett djurhem”.

Hankatten som hittades bland soporna i Uljanovsk fick undersökas av veterinär, som konstaterade att den klarat sig bra trots omständigheterna. 

”Katten var på gränsen till döden”, sa anläggningschefen enligt ryska ST.

“Några sekunder till och den hade pressats ihjäl”, tillägger han. 

Tills vidare får katten bo på det lokala miljökontoret i den ryska staden Uljanovsk. Den uppmärksamme avfallssorteraren Mikhail hyllas nu som en hjälte lokalt.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required