Katten dör och 5-åringen blir förkrossad – tittar in i buren och ser något som får tårarna att rinna

När tioårige katten Phoenix försvann för 18 månader sen blev hans bästa vän – femårige Ronnie – helt förstörd. 

Han letade natt och dag efter sin fyrbente polare – och tillsammans med sin mamma Michelle Humber hängde han upp massor av lappar på stan. Målet var förstås att få någon som kanske hade sett Phoenix att höra av sig till familjen med information. 

Men ingen hörde av sig och katten kunde inte spåras.

Femårige Ronnie hade en till katt, men den dog tyvärr 17 månader efter att Phoenix försvann. Då beslutade familjen att Ronnie skulle få en ny bästa vän från katthärbärget. Ronnie tittade runt och bestämde sig för en katt med lurviga tassar. 

Men när mamma Michelle och Ronnie skulle hämta sin nya familjemedlem såg de någonting i buren intill som genast fångade deras uppmärksamhet.

Det var Phoenix! Den bortsprungna katten. 

Ronnie blev så lycklig att han genast började gråta när han insåg att hans älskade vän nu hade hittats. 

Phoenix hade hittats av djurhärbärget två månader tidigare och var nu redo att adopteras av någon frivillig. 

Som tur är hann Ronnie och hans mamma dit först! 

Phoenix hade på sig en namnbricka, men den var gammal och hade både fel adress och telefonnummer. Därför hade familjen inte kunnat kontaktats av djurhärbärget. 

– Det är fantastiskt att vi kan krama om honom igen! Phoenix är en så stor del av våra liv, sa mamma Michelle när han hittades. 

Detta är också en viktig påminnelse för alla djurägare att märka sina älskade vänner! Dela detta och påminn dina vänner att de ska uppdatera adresser och kontaktinfo på sina djurs namnbrickor.