Sjuke mannen blir plötsligt frisk – efter besök av sin älskade häst

Kärleken till djur kan vara otroligt stark. Det är den brasilianska mannen Francisco Mena ett bevis på.

Att bli inlagd på sjukhus en längre tid är deprimerande bara det, men för Francisco blev det extra jobbigt eftersom han inte kunde träffa sin älskade häst Esquilador.

Men familjen hade förberett en överraskning till hans födelsedag.

Francisco Mena hade legat på sjukhus i Porto Alegre, Brasilien, i fyra långa månader. Han blev inlagd på grund av en skada på tarmen och hans återhämtning tog längre tid än vad läkarna hade hoppats. Francisco förlorade aptiten och tappade vikt. Till slut blev han för svag för att gå och hamnade i rullstol.

Inga mediciner verkade hjälpa och han blev deprimerad. men allt detta skulle förändras när han fick veta att sjukhuset och hans familj hade ordnat ett besök från hans älskade vän Esquilador.

Sjukhuset hade innan ordnat så att patienternas hundar kunde komma på besök för att liva upp deras annars trista sjukhusliv. Men Esquilador var lite större än en hund. Trots det trodde sjukhuset att ett besök var möjligt – utanför sjukhusets entré.

Förra veckan firade Francisco sin 65-årsdag och hans älskade häst kördes till sjukhuset i en hästtransport. Det blev ett kärt återseende.

Och det skulle visa sig betyda mer för Francisco än vad läkarna först hade trott.

Efter besöket förändrades Franciscos tillstånd till det bättre. Hans läkare, Daniel Souto Silveira, beskriver hans hälsa efter besöket som en förändring från natt till dag. Han beskrev det som att hästen hade räddat patientens liv.

Det gick snabbt. Bara dagar efter hästens besök mådde Francisco bättre, och nu hoppas läkarna kunna skriva ut honom redan den här veckan.

Vilken fantastisk historia! Mötet med den älskade hästen gav Francisco livslusten tillbaka och var precis det han behövde för att bli frisk igen.

Djur betyder så mycket. Dela gärna historien vidare om du håller med!

Djurbibeln står på djurens sida.