Turister skrämde delfinbebisen till döds – för att ta selfies

De flesta vet vilka regler som gäller i naturen. Se – men inte röra.

Det är underbart att komma nära vilda djur och se dem i sin naturliga miljö, men inte för nära. När jag ser vad dessa korkade turister gjorde med en delfinbebis kokar jag av ilska! 

Händelsen inträffade nyligen i Mojácar i södra Spanien. En ung delfinhona separerades från sin mamma och strandade i de grunda vattnet vid badstranden. Flera turister fick syn på det hjälplösa djuret.

Det rimliga här vore ju att kontakta en djurskyddsorganisation, ringa polisen eller liknande och berätta vad som hänt, så de kunde rädda delfinbebisen och försöka återförena den med mamman.

Men turisterna hade helt andra tankar.

© Facebook/Equinac

De fångade delfinen och lyfte upp den ur vattnet. Sedan poserade de glatt med den medan vännerna tog bilder. Delfinen fick såklart panik.

Till slut fick organisationen Equinac, som jobbar med att skydda djurlivet i området, reda på vad som hänt. De skyndade till platsen för att hjälpa delfinen, men det var redan för sent. De hittade ungen död i vattnet.

© Facebook/Equinac

Hon hade dött av stress, meddelar organisationen på sin Facebook.

”De skulle ha kontaktat 112. Man ska aldrig rusa fram och ta bilder på en utsatt och svag delfinunge. Människor har gjort detta i många år och det händer alltid på stränder.” 

Vi har tidigare berättat om en likande händelse i Agentina då turister dödade en delfinunge för att de ville ta selfies med henne.

”Delfiner kan inte klara sig länge ovanför vattnet. De har en tjock hud för att klara sig i kallt vatten, så den blir snabbt uttorkad och i det varma vädret och dör.” berättade en expert på Silvestre stiftelsen i samband med den händelsen.

Det är gör mig så ARG. Låt de vilda djuren vara. För INGEN selfie är väl värd att döda för?

Dela gärna artikeln vidare, så att alla förstår att man inte ska störa vilda djur på det här sättet!

Djurbibeln står på djurens sida.