Benjamins rasande inlägg om kvinnligt kroppsideal hyllas nu av hundratusentals.

Vi lever i ett samhälle där idealet för hur kvinnors kroppar ska se ut är helt sjukt. Små flickor börjar drillas in i orealistiska kroppsideal redan som barn, när de matas med bilder på pinnsmala tjejer och kvinnor och sedan växer in i klädstorlekar som inte är anpassade efter ”normala” kroppsformer. Detta är en ständigt pågående diskussion, men det är en diskussion som är värd att ta. Alla flickor, tjejer och kvinnor måste få lära sig att de är fina som de är, oavsett kroppsform och storlek, i stället för att matas med uppfattningar om att det är snyggast att vara smal. En som har reagerat på detta är Benjamin Ashton Cooper. Han blev rasande när han hjälpte sin flickvän att rensa ur hennes garderob – och skrev ett Facebookinlägg som nu har spridits över världen.

När Benjamin Ashton Cooper skulle hjälpa sin flickvän Nicki Louloudis att rensa ur sin garderob reagerade han på storleken på kläderna. Många av de kläder hon ville göra sig av med var i storlek XL – trots att de inte var särskilt extra stora.

13119068_10153502081641497_5650394151177940883_n


Bildkälla

För att visa en poäng klädde Benjamin på sig ett par av flickvännens klädesplagg och tog två bilder på sig själv, som han sedan lade ut på Facebook. Kläderna passar honom storleksmässigt och det gjorde honom upprörd. Han är ingen stor kille och en tjej i hans storlek är inte heller en extra stor tjej.

13100956_10153502081626497_7848499399680021314_n


Bildkälla

Han skriver att detta är en anledning till varför vi i dagens samhälle har åttaåringar med ätstörningar.

Mängder med personer har reagerat på inlägget, som har delats över 222 000 gånger.

”Tack för det här Benjamin”, ”Önskar jag kunde älska det här inlägget mer än en gång” och ”Glad att se att ditt budskap når ut” är några av kommentarerna.

Så här skriver Benjamin på Facebook:

”Jag hjälpte min flickvän att rensa sin garderob, och lade märke till att mycket av det hon skulle göra sig av med var i storlek XL. Det såg inte rätt ut i mina ögon och det här är varför:
Kläderna passar mig. Det säger jag inte för att vara ironisk.
Det gör mig förbannad.
Jag är inte en extra stor man, och, ännu viktigare, en kvinna i min storlek är INTE en extra stor kvinna. Den här skiten är anledningen till varför vi har åttaåringar med ätstörningar. Den här skiten är anledningen till varför män skriker ”jävla feta kossa” till marginellt kurviga tjejer på gatan. Det här är anledningen till varför män tror att sexism är en ”myt” är fulla med skit.
Fan för att skämmas för sin kropp.”

Här kan du läsa inlägget i sin helhet. Dela gärna vidare om du håller med om att vi måste få ett stopp för orimliga kroppsideal!

So I’m helping my girlfriend clean out her closet (literally, shut up), and I noticed that a lot of what she was getting…

Posted by Benjamin Ashton Cooper on Thursday, May 5, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna