Dea, 22, har samlat ihop 51 000 kr helt på egen hand i kampen mot cancer

I oktober förra året satt 22-åriga studenten Dea Poulsen, från Års i norra Danmark, och kollade på tv. Då ramlade hon över cancergalan Knæk Cancer. Dea slogs av en uppenbarelse.

– Jag såg Knæk Cancer-galan, och från ingenstans slog det mig: Tänk, det skulle kunna vara jag, som kommer in där med en check. Tänk, det kan vara jag som skillnad, berättar Dea för TV2.

Sagt och gjort. Ett år senare har Dea samlat in över 41 000 kronor (ca 51 000 SEK) till cancerforskningen – helt på egen hand. Och allt jobb hon lagt ner har varit på hennes fritid.

22-åriga studenten Dea Poulsen får tummen upp av hela nätet just nu. Anledningen är hennes hjärtevärmande insats för att knäcka cancer. I oktober förra året bestämde hon sig för att göra skillnad och lade sedan ner all sin fritid i ett års tid för att samla in pengar till cancerforskningen. Det berättar TV2.

– Jag har förlorat min farmor och min morfar i cancer, och jag tror, att alla på det ena eller det andra sättet kan relatera till sjukdomen, och vad den bär med sig, säger hon till sajten.

Den här veckan är det dags att lämna in sitt bidrag till Knæk Cancer-galan. Och Dea kommer att bidra med en check på 41 000 kronor (ca 51 000 SEK).

– Det är helt otroligt och överväldigande, säger Dea.

Insamlingen grundlades med ett gediget jobb från oktober till april. Då pratade den 22-åriga studenten med sponsorer och kontaker i hennes nätverk som kunde hjälpa till att arrangera en loppmarknad, med auktion och ett lotteri, i hennes hemby Suldrup. Hon visste inte vad hon kunde förvänta sig för uppslutning när det väl var dags för den stora dagen. Därför blev hon fullständigt överväldigad när 400 personer dök upp. Det skriver TV2.

Erfarenheten och känslan av att göra skillnad och bidra i kampen mot cancer, tillsammans stöttningen och främlingarnas engagemang, har nu gjort att Dea kommer att starta en ny insamling till nästa år. Vilken eldsjäl!

Människor som Dea behöver vi verkligen fler av. Dela gärna för att hylla henne och inspirera andra till att göra skillnad!