Efter attacken: De hackar IS-konton med gayporr.

En hackare som utger sig för att tillhöra nätverket Anonymous har nyligen tagit över flera twitterkonton kopplade till terrornätverket IS. Istället för propaganda har kontona nu spridit gay-porr, regnbågsflaggor och pride-budskap. ”Hej, världen, det är dags att dela med sig av en hemlighet. Jag är homosexuell och stolt” stod bland annat i ett inlägg publicerat på ett twitterkonto som är kopplat till IS.

Aktionen är en hämnd efter masskjutningen i Orlando i helgen, då 50 personer sköts till döds på en gay-klubb.

– IS har hyllat attacken, så jag tänkte att jag skulle försvara de som dödades, säger hackaren, som kallar sig WauchulaGhost, till Newsweek.

Hackaren säger att han bor i USA och är en del av det löst sammansatta nätverket Anonymous. Enligt personen ska över 200 konton ha hackats, alla med koppling till terrornätverket IS. Flera av dessa konton har dock stängts ner av Twitter efter att de hackats.

I inläggen som lagts ut finns flera länkar till gayporrsidor, men inga nakenbilder ska dock ha visats på Twitter.

– Vårt syfte är inte att göra andra muslimer upprörda. Våra handlingar riktar sig mot jihadister och extremister, säger den anonyme hackaren.

IS har länge använt sociala medier för att rekrytera nya medlemmar och sprida propaganda, och enligt Twitter har över 125 000 av IS konton stängts ner sedan 2015.

WauchulaGhost planerar nu att fortsätta ta över IS twitterkonton tillsammans med två andra hackare.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna