Mamma kritiseras när hon låter dottern gifta sig, 22 år senare får hatarna ångra varje ord

I juli 1995 sa ett mycket speciellt par ”ja”.

Trots tvivlarna och skeptikerna stod Maryanne och Tommy Pilling upp för sig själva och sin kärlek. 

Paret är ett underbart exempel på hur kärleksband kan övervinna allt, även om folk utifrån tror sig veta bättre.

Efter 22 år som gifta är Maryanne och Tommy lika lyckliga idag som när de träffades och förälskade sig i varandra.  

Nu bor de med granne med Maryannes mamma i Essex. Hennes syster och övriga familj bor bara några hus ned på gatan.

Idag har tusentals inspirerats av deras äktenskap och ingen skulle någonsin drömma om att invända mot Maryanne och Tommys kärlek. 

© Facebook/MaryanneandTommy

En gång i tiden skulle deras kärlekssaga sättas ordentligt på prov. Maryanne, 46, och Tommy, 59, stod inför stora utmaningar i sitt liv.

Båda har Downs syndrom och har fått sin beskärda del av förmodar och elaka kommentarer ifrån oförskämda människor.

Allting började på lokalt träningscenter för personer med inlärningssvårigheter. 

De började dejta och det var bedårande hur vackert och oskyldigt deras förhållande var till en början. 

Efter knappt ett års dejtande var Tommy övertygad – Maryanne var flickan han alltid längtat efter, personen han var menad att bli gammal med.

Han bad om hennes hand, förlovningsringen köpte han i en leksaksautomat. Men först frågade Tommy hur Maryannes mamma ställde sig inför ett eventuellt bröllop. 

© Facebook/MaryanneandTommy

Mamman gav sitt godkännande, men det var inte lätt för henne. För tidningen People berättar Maryannes syster hur mamman fick ta emot mycket hat och hån från omgivningen, många tyckte att äktenskapet var en idiotisk idé. 

Men med tanke på hur många relationer som idag slutar i skilsmässa, har Tommys och Maryannes kärlekshistoria stått emot det mesta i form av tid och negativitet.

”Deras förhållande är så speciellt eftersom det är så rent, de förstår inte negativa känslor som hat”, säger systern Linda Newman. 

© Facebook/MaryanneandTommy

I juli 1995 fick familj och vänner uppleva en mycket vacker ceremoni i kyrkan, när Tommy och Michael avlade sina bröllopslöften.

Maryannes mamma hade tagit med Tommy till en smyckesbutik för att köpa en ”riktig ring”, berättar Linda. 

Linda förklarade också att Maryanne drömt om ett stort, vitt bröllop ända sedan hon var liten flicka. 

© Facebook/MaryanneandTommy

”Och det var precis vad hon fick. Det var en underbar dag. När de gick hand i hand nedför gatan gjorde de ett ställningstagande, på ett väldigt bra sätt.

Några stirrade, de antar att folk med Downs syndrom eller funktionshinder inte kan gifta sig. Men vi har också fått massor av meddelanden från folk som inspirerats av deras kärlekssaga.

Människor som är oroliga för deras egna barn eller barnbarn med Downs syndrom känner hopp när de läser om Maryanne och Tommy. Jag hoppas att även deras barn kan få chansen att bli förälskade och leva ett lyckligt liv med någon de älskar, livet ut”.

© Facebook/MaryanneandTommy

Det är bara titta på bröllopsbilderna från den dagen för att se hur mycket kärlek som finns i luften – det häftiga att det är samma sak idag.  

Detta var egentligen bara början på ett äktenskap mellan två godhjärtade människor.

”Mitt bröllop var den bästa dagen i mitt liv. Jag blev chockad när Tommy friade, men jag behövde inte tänka två gånger innan jag sa ”ja”. Tommy och jag har aldrig bråkat. Jag älskar min man väldigt mycket. Han är min bästa vän”, säger Maryanne. 

© Facebook/MaryanneandTommy

Här kan du se mer av Tommy och Maryannes inspirerande och fina kärlekshistoria! 

Ibland är vi människor tyvärr duktiga på att vädra våra fördomar och döma andra.

Men Tommy och Maryanne har hela tiden svarat med kärlek och vem kan invända mot deras äktenskap när man ser hur lyckliga de verkar vara? De visar än idag att deras förhållande står sig starkt och att de inte tänker låta sig tystas av hatarna. 

Dela gärna vidare deras kärlekssaga på Facebook, så att fler kan få chansen att beröras och inspireras av deras berättelse!