17-åriga Maja mobbades under flera år – då dyker MC-knuttarna upp för att visa sitt stöd: ”Livsviktigt”

17-åriga Maja Eriksson från Lesjöford blev mobbad under hela grundskolan.

Nu stöttas hon och andra barn och ungdomar som blivit mobbade med en MC-kortege, skriver SVT Värmland.

När Maja Eriksson, 17, gick i grundskolan blev hon mobbad av andra elever. Något som ledde till stor ångest, oro, anorexi och social fobi.

Idag, går hon i gymnasiet i Karlstad, och längtar efter att ta studenten.

Men ärren efter mobbningen finns fortfarande kvar och därför tar hon nu själv kampen mot mobbningen på landets skolor, det för att andra barn och ungdomar inte ska bli utsatta.

Tar upp kampen mot mobbning

Maja har startat en Facebooksida vid namn MedMajaMotMobbning där hon tar upp kampen mot mobbningen i Sverige samt delar med sig av sin egen historia.

”Sommaren när jag slutade nian var den värsta Sommaren i mitt liv. Då tillbringade jag sommarlovet hemma mestadels ensam och däremellan till sjukhuset. Jag kan räkna på en hand hur många gånger jag umgicks med dåvarande ”kompisar”, men det var på tillställningar så som kalas och midsommar men ingenting utöver det. Det va den sommaren då allt som jag trängt undan för att jag måste gå till skolan kom ifatt.”, skriver hon i ett inlägg och fortsätter:

”Mina ätstörningar tilltog. Ångesten började på allvar, Jag fick panikångest och sömnstörningar depressionen tog fart. Nu menar jag inte att ni ska tycka synd om mej. Det jag vill är att vi måste få upp ögonen för mobbing. Jag vet att det tyvärr finns så enormt mycket barn och ungdomar som är utsatta. Snälla se och lyssna! Det är trots allt ni vuxna som kan göra någonting åt detta.Kramisar/Maja”

”En sakfråga som är livsviktig”

Under lördagen samlades den rikstäckande organistationen DACA, Drivers Against Child Abuse och BMM, Bikers Mot Mobbning, i Lesjöfors för att köra i kortege. Det för att stötta Maja i kampen mot mobbningen.

 – Jag har själv varit mobbad som liten och jag vet hur viktigt det är att våga stå upp mot sådana här saker. Det är grejer som kan ärra en för livet. Det är en sakfråga som jag verkligen brinner för och tycker är livsviktig, säger Degerforsbon Jimmy Fahlin, som är president för DACAs region Mid och Majas fadder.

”Helt ofattbart”

Uppåt 50 motorcyklar samlades i Lesjöfors och körde till Filipsstad i kortege. En lyckad dag som berörde Maja på djupet, något hon berättade om i ett inlägg på Facebooksidan MedMajaMotMobbning.

Jag vill bara tacka alla som kom idag, helt ofattbart att så många kom för min skull och att vissa åkte så långt för det…

Posted by Medmajamotmobbing on Saturday, September 11, 2021

”Jag vill bara tacka alla som kom idag, helt ofattbart att så många kom för min skull och att vissa åkte så långt för det här, tack för alla fina ord jag fått och tack till alla er som köpt armband och dekaler, Jag är otroligt tacksam och nästan lite mållös tror jag! WOW💘Och tack till Café Stationshuset för hjälpen Kärlek till er alla❤️, skriver Maja i inlägget och tillägger:

”Min kamp är inte slut här utan jag kommer att fortsätta💪🏻💪🏻Tack mamma och pappa för all hjälp jag får från er och för ert stöd, mina bästa vänner❤️// Maja”.

Alla inblandade gör ett livsviktigt arbete. Inget barn eller ungdom ska behöva bli mobbade.

V ad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required