3-åriga Jaxon var den ende som såg vad som hände hos grannen – nu hyllas hans insats

3-åriga Jaxons favoritbarnprogram är PAW Patrol, som handlar om en liten pojke och 6 hundar som räddar människor i nöd.

Men i februari i år var det istället han själv som fick vara superhjälte. Kanske var det alla avsnitt av PAW Patrol som gjorde att han kunde agera så snabbt.

Nu hyllas den lilla pojken för sin fina insats i ett bostadsområde i Gloucester, Virginia.

Det var en helt vanlig dag och Jaxon hade varit på besök hos sin mormor. Mamma Kelsea Spouse skulle hämta honom och höll på att packa in hans saker i bilen. Jaxon följde efter henne ut och lekte i trädgården medan hon lastade bilen.

Efter en liten stund hörde mamman att Jaxon sa ”hjälp”. Hans röst var lugn och det lät som att han härmade någon annan, snarare än bad om hjälp själv. Hon tittade mot sonen och funderade på vad han menade, men då var Jaxon redan på väg därifrån. Han sprang med bestämda steg in till grannens hus. Han hade hört något.

© Youtube

Grannen i huset bredvid hade känt sig sjuk hela dagen. Det blev bara sämre och sämre och hon insåg att hon var tvungen att kalla på hjälp. Plötsligt kollapsade hon i köket och slog i huvudet riktigt illa.

Det forsade blod från hennes huvud och hon släpade sig ut genom ytterdörren. Hon använde sina sista krafter för att dra sig ut till garageporten. Där blev hon liggande. Hon viskade ”hjälp” men ingen hörde henne. Utom 3-åriga Jaxon.

Kelsea Spouse sprang efter sin son in till grannens trädgård. Där möttes de av en hemsk syn. Grannen låg blodig på garageuppfarten. Kelsea ringde genast 112 och bad Jaxon gå in och hämta mormodern.

© Youtube

Jaxon gjorde som han blev tillsagd och gick raka vägen in till mormor. ”Grannen har problem” sa han till henne och drog henne i benet i riktning mot grannens hus.

Jaxons mormor förstod ingenting först. Den lilla 3-åringen hade aldrig betett sig så här. 

En stund senare var ambulans på plats och grannen kördes med ilfart till sjukhus. Som tur var återhämtade hon sig snabbt efter olyckan och klarade sig utan några bestående skador. 

Men Jaxons hjältedåd slutade inte där. Efter olyckan ville han göra något mer för grannen så att hon skulle bli glad, och plockade en blombukett till henne. Grannen blev överväldigad av glädje över den lilla pojkens fina gest.

Vilken underbar historia! 3-åriga Jaxon blev en livs levande superhjälte den dagen, precis som sin idol Ryan från barnprogrammet PAW Patrol. Men istället för hundar så hade han mamma och mormor vid sin sida.

Bra jobbat Jaxon!

Publicerad av Newsner familj