75-åriga Eila fick 23 kronor extra i pensionstillägg – innan skatt: ”För jäkligt”

Regeringen lovade landets pensionärer lite extra slantar i plånboken. Men För Eila Danielsson blev pensionstillägget en stor besvikelse. Så pass att hon slängde beskedet i soporna, det rapporterar P4 Kronoberg.

Det var i fjol som regeringen meddelade att de planerade för en miljardsatsning på landets pensionärer.

Under en presskonferens meddelade regeringen att de tillsammans med samarbetspartierna C och L kommit fram till ett nytt löfte. Pensionerna ska höjas, och skatten för pensionärer ska sänkas.

Foto: TT

Som mest meddelade regeringen att det kunde bli 600 kronor extra per månad i det nya pensionstillägget. Men de stora summorna kommer gå till pensionärer som i dag har mellan 9 000-17 000 kronor i månaden i allmän pension.

”Hade inte behövt skicka ut det”

En av alla pensionärer som gladdes åt beskedet var Eila Danielsson från Traryd i Markaryds kommun. Men när hon här om dagen sprättade upp brevet från Skatteverket med det nya inkomstpensionstillägget var besvikelsen total.

–  Hade det blivit en hundralapp så hade det varit okej. Men inte mer än 23 kronor före skatt. Jag tycker det är för jäkligt så jag tog det och slängde det i soporna, säger hon till P4 Kronoberg.

Kvinnorna i markaryds kommun har lägst pension i hela Sverige och Kronobergs län har lägst snittpension i hela landet. Vilket innebär att många hamnar långt under den pension som krävs för att man ska få 600 kronor extra i månaden.

För Eila blev summan 17 kronor efter skatt.

–  De hade inte behövt skicka ut det här till mig, de hade kunnat haft de här pengarna också., säger hon och tillägger:

– Jag är straffad för att jag har varit hemma hos mina barn. Det ångrar jag inte ett dugg men i pensionskuvertet har jag blivit straffad.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required